Μέρα ντροπής για την Κύπρο η τήρηση αποχής στο ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα

Μέρα ντροπής για την Κύπρο η στάση που τήρησε η κυπριακή κυβέρνηση την Παρασκευή να απέχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, με την οποία η Γενική Συνέλευση του ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία ( 120 υπέρ, 45 αποχές, 14 κατά) την άμεση πραγματοποίηση ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα.

Το ίδιο ισχύει και για την Ελληνική κυβέρνηση που με την Ποντιοπιλατική στάση απέναντι στον σφαγιασμό αμάχων και ιδιαίτερα παιδιών περιφρόνησαν θέσεις αρχών.Η στάση αποχής Κύπρου και Ελλάδας οδηγούν στην απομόνωση των δύο χωρών από τη μεγάλη πλειοψηφία του σύγχρονου κόσμου και ιδιαιτέρως από τον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο , σε ώρες που ο σκληρός πυρήνας της Δύσης  χάνει συνεχώς έδαφος και πλήττει πισώπλατα τα Κυπριακά νόμιμα συμφέροντα στην περιοχή μας!

Αντιδράσεις προέδρου ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε αποδοκιμασία για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης να απέχει από την ψηφοφορία του ΟΗΕ, για το ψήφισμα με σκοπό την εκεχειρία και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την προστασία των αμάχων στη Γάζα.

«Ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία, τον ελληνικό λαό και την Ιστορία του» χαρακτηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης τη χθεσινή, κατά την οποία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε πρόταση για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.

Κι αυτό διότι, η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία. «Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη, κι εμείς νίψαμε τας χείρας μας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.

120 χώρες όπως οι Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία πήραν το μέρος της ειρήνης.

Όχι η Ελλάδα του Μητσοτάκη. Απείχαμε. Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη, κι εμείς «νίψαμε τας χείρας μας».

Ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία, τον ελληνικό λαό και την Ιστορία του».

Το ψήφισμα

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε να κηρυχθεί αμέσως «ανθρωπιστική εκεχειρία» στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. 

Η μη δεσμευτική απόφαση, που καταγγέλθηκε από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ επειδή στο κείμενο δεν αναφέρεται η Χαμάς, εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές.

ΗΠΑ και Ισραήλ ήταν μεταξύ των χωρών που την καταψήφισαν.

Η πρόταση, που προωθήθηκε από την Ιορδανία για λογαριασμό των αραβικών χωρών, υποβλήθηκε στη Γενική Συνέλευση αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε τέσσερις φορές μέσε σε δύο εβδομάδες να εγκρίνει κάποιο ψήφισμα.