Παραιτήθηκε και ο Θεοπέμπτου από την ηγεσία των Οικολόγων-Εκλογές το Σάββατο για νέο Πρόεδρο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων για την παραίτηση του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου υπέβαλε το απόγευμα, προς την Πολιτική Επιτροπή,  την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Παρ’ όλη την ομόφωνη στήριξη που του παρασχέθηκε από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος ενεργοποίησε την απόφασή του με άμεση ισχύ.  Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ξεκαθάρισε ότι παραμένει βουλευτής του Κινήματος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής. 

Η Πολιτική Επιτροπή αποφάσισε την σύγκληση έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής για το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Η πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή θα είναι η προκήρυξη Έκτακτου Εκλογικού Συνεδρίου στις 03 Δεκεμβρίου, σε συνδυασμό με το Καταστατικό Συνέδριο για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος. 

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Τσιμίλλης χαρακτήρισε άδικους έως και ανυπόστατους τους λόγους παραίτησης της Αλεξάνδρας Ατταλίδου από τους Οικολόγους,

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ , ανέφερε ότι επιδεικνύει σεβασμό στα επιχειρήματα της κ. Ατταλίδου, αλλά οι λόγοι που επικαλέστηκε είναι μέχρι και «ισοπεδωτικοί».

Όπως είπε, η παραίτηση ήταν «επεξεργασμένη από πριν στο μυαλό της», ενώ ερωτηθείς για τη βουλευτική έδρα, είπε ότι δεν θα ζητηθεί από το κόμμα

Ο κ. Τσιμίλλης αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα που απασχολεί το Κίνημα, την παραίτηση του προέδρου Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, λέγοντας ότι ενδεχομένως να συνδέεται και με την παραίτηση της Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Όπως σημείωσε, η Επιτροπή προσπάθησε να τον μεταπείσει, αλλά ο ίδιος επέμενε να ενεργοποιήσει την παραίτησή του άμεσα. Υπέδειξε δε ότι ο κ. Θεοπέμπτου παραμένει βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.