Στο ίδιο κατηγορητήριο για ΣΑΠΑ και ο Φειδίας Σαρίκας

Στις 27 Απριλίου ορίστηκε νέα δικάσιμος από την αρχή με τους άλλους κατηγορούμενους

Ανεστάλη σήμερα από το Κακουργιοδικείο Πάφου η ποινική δίωξη για τους Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου, Βάσο Βασιλείου και Γιώργο Σιαηλή, που κατηγορούνται σχετικά με την υπόθεση του ΣΑΠΑ, προκειμένου να καταχωρηθεί εκ νέου η υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, συμπεριλαμβάνοντας το βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα στο ίδιο κατηγορητήριο.feidin_607_364_577_324

Η αναστολή, όπως ανακοίνωσε η κατηγορούσα αρχή, που εκπροσωπείται από το δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο, έγινε κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα. Ακολούθως θα γίνει παραπομπή εκ νέου στο Κακουργιοδικείο.

Στο παρόν στάδιο θα οριστεί νέα δικάσιμος από την αρχή, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου καταχωρήθηκε σήμερα νέο κατηγορητήριο για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου στο οποίο συμπεριλήφθηκε και το όνομα του βουλευτή του Κ.Σ ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα με τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Προηγουμένως ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο έγινε αποδεκτό το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για αναστολή της ποινικής δίωξης των τεσσάρων κατηγορουμένων, ώστε να συμπεριληφθεί στο κοινό κατηγορητήριο και το όνομα του κ. Σαρίκα. Η υπόθεση ορίστηκε για τις 27 Απριλίου του 2015 δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.

Την περασμένη Παρασκευή, όταν οι εξεταστές της υπόθεσης επικοινώνησαν με το βουλευτή της ΕΔΕΚ Πάφου, προκειμένου να του ζητήσουν να παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο, ο κ. Σαρίκας επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα.

Στο πρώην δήμαρχο Πάφου και βουλευτή της ΕΔΕΚ αναμένεται να απαγγελθούν 7 κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες οι κατηγορίες της διαφθοράς και του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της νομιμοποίησης εσόδου για παράνομες συναλλαγές, της κατάχρησης εξουσίας , της απόσπασης χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στο ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης αντιμετωπίζει 25 κατηγορίες, 12 ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ Ευστάθιος Ευσταθίου,6 κατηγορίες ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ Βάσος Βασιλείου και 8 κατηγορίες ο νυν δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σιαηλής.

Συγκατηγορούμενοι με αυτούς ήταν ο πρώην δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, και ο τελών σε διαθεσιμότητα Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Ευτύχιος Μαλληκίδης, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί την ανάμειξη τους στο σκάνδαλο , έχουν επιστρέψει στο δημόσιο ένα περίπου εκατομμύριο που παραδέχτηκαν ότι έλαβαν ως μίζες από τους εργολάβους και εκτίουν ποινή φυλάκισης 6 ετών που τους έχει επιβληθεί.

Η αναστολή της ποινικής δίωξης των τεσσάρων, όπως ανακοίνωσε η κατηγορούσα αρχή, που εκπροσωπείται από το δικηγόρο της Δημοκρατίας, Νίνο Κέκκο, έγινε κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα και ακολούθως θα γίνει παραπομπή εκ νέου στο Κακουργιοδικείο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε σήμερα , ανεστάλη από το Κακουργιοδικείο η ποινική δίωξη για τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου και τον νυν δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σιαηλή, που κατηγορούνται σχετικά με την υπόθεση του ΣΑΠΑ, προκειμένου να καταχωρηθεί εκ νέου η υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, συμπεριλαμβάνοντας το βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα στο ίδιο κατηγορητήριο.

Η νέα δικάσιμος ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου ορίστηκε για τις 27 Απριλίου.