Οι ΗΠΑ παραβιάζουν διεθνείς συμβάσεις και προετοιμάζονται να επαναλάβουν πυρηνικές δοκιμές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν τις διεθνείς συμφωνίες προετοιμάζοντας ανεπιτήδευτα να επαναλάβουν τις πυρηνικές τους δοκιμές, δήλωσε ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ.

“Οι Αμερικανοί δεν ξέρουν τι είναι καταρχήν ο πόλεμος. Στην ήπειρό τους, οι τελευταίες μάχες κατέληξαν το 1865. Δεν βίωσαν τη φρίκη του αποκλεισμού, την καταστροφή, την πείνα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και δεν έχασαν εκατομμύρια ανθρώπους.” είπε ο Patrushev σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia.

“Ως εκ τούτου, οι ελίτ τους μιλούν εύκολα για την ανάγκη να εξοπλιστούν, να επιφέρουν στρατιωτική ήττα στη Ρωσία και να προετοιμαστούν για νέους πολέμους. Παραβιάζουν διεθνείς συμφωνίες και προετοιμάζονται απροκάλυπτα να επαναλάβουν πλήρους κλίμακας ατομικές δοκιμές”, πρόσθεσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν επίσης κυνικά να μεταφέρουν τεχνολογία για την κατασκευή πυρηνικών υποβρυχίων στην Αυστραλία στο πλαίσιο της συμμαχίας AUKUS, σημείωσε ο Patrushev.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν προκαλεί έκπληξη» ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken προηγουμένως σιωπούσε για το γεγονός ότι οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν ατομικούς βομβαρδισμούς στην ιαπωνική Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945. Τον Απρίλιο, ο Blinken, μιλώντας στο Τόκιο, χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι χωρίς προηγούμενο σε καταστροφή και ανθρώπινο πόνο, αλλά δεν είπε ποιος το έκανε ούτε ζήτησε συγγνώμη.

Η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκέφτονται τη δυνατότητα πλήρους κλίμακας δοκιμών των πυρηνικών τους όπλων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέων τύπων αμερικανικών πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον Φεβρουάριο κατά την ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση. . Από αυτή την άποψη, ο Πούτιν έδωσε εντολή στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και τη Rosatom να διασφαλίσουν την ετοιμότητα για δοκιμή ρωσικών πυρηνικών όπλων εάν οι Αμερικανοί πραγματοποιήσουν πρώτα τις δοκιμές.