Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οι τελευταίες προβλέψεις – Ποιον δίνουν πρώτο τα γραφεία στοιχημάτων

Μεταά τα μεσάνυχτα αναμένονται τα αποτελέσματα των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από την μεγάλη συμμετοχή, υπάρχουν και δύο μεγάλα φαβορί. 

Αυτά είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης, που όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι στον β’ γύρο των εκλογών. Μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Έφη Αχτσιόγλου. 

Αντιθέτως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας δεν δείχνουν να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για κάτι καλό.  Υπενθυμίζεται πως ο νέος πρόεδρος χρειάζεται 50%+1 για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Στην περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί οι διαφορές θα λυθούν στις 24 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στα δυο στελέχη που ξεχώρισαν.

Συγκεκριμένα οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν περίπου 1.65 στην Έφη Αχτσιόγλου για να είναι η επόμενη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 2.40 στον Στέφανο Κασσελάκη. Οι άλλοι υποψήφιοι κινούνται στο 75.00, ενώ μπορεί να βρει κάποιον τον Σ.Τζουμάκα με αποδόσεις έως και 250.00.

Όσον αφορά το ποσοστό που αναμένεται να λάβουν οι «μονομάχοι» στον πρώτο γύρο. Δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να ξεπεράσει το 50%, με την Έφη Αχτσιόγλου να αναμένεται να κινηθεί κοντά στο 35-36% και τον Στέφανο Κασσελάκη μία ή δύο μονάδες πιο κάτω.

Είναι δεδομένο ότι μεταξύ των δύο υπάρξει ντέρμπι στον επόμενο γύρο, όσο και αν φαβορί θεωρείται η Ε.Αχτσιόγλου.

Πάνω από 102.000 άτομα ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 17:00, ενώ η διαδικασία συνεχίστηκε με μία ώρα παράταση.

H συμμετοχή ξεπερνά τις προσδοκίες, και ήδη στις 17:00 το απόγευμα είχαν ψηφίσει περί τις 102.000 πολίτες για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντυπωσιακό στοιχείο και το γεγονός ότι πολλοί είναι οι νέοι ψηφοφόροι, αυτοί δηλαδή που εγγράφονται για πρώτη φορά μέλη του κόμματος. Οταν στις 16:30 είχαν ψηφίσει 96.000 άτομα, τα 24.600 ήταν νέα μέλη, δηλαδή το 25,6% των ψηφισάντων.

Στις 14:00 είχαν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 70.607 ψηφοφόροι, ενώ 17.019 ήταν τα νέα μέλη.

Χαρακτηριστικά, ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία, Νίκος Παππάς, σχολίασε: «Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης».