Δύο συλλήψεις για το θάνατο 34χρονου από την Ξυλοτύμπου

Σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση οφείλεται ο θάνατος του Νίκου Αγγελή, 34 ετών από τη Ξυλοτύμπου, ο οποίος απεβίωσε χθες Τετάρτη, ενώ νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου μεταφέρθηκε μετά την επίθεση που δέχθηκε έξω από το σπίτι του στις 29 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα Πέμπτη διενεργήθηκε στη σορό του 34χρονου η νενομισμένη νεκροτομή από τους Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος του Νίκου Αγγελή, οφείλεται “σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση”.

Από τη σορό λήφθηκαν δείγματα τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον δύο ατόμων, γυναίκας ηλικίας 32 ετών και άνδρα 42, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Νίκου Αγγελή, 34 ετών από τη Ξυλοτύμπου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 34χρονος, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τις 29 Αυγούστου όταν εντοπίστηκε στο σπίτι του στη Ξυλοτύμπου, με τραύμα στο κεφάλι, υπέκυψε χθες Τετάρτη στα τραύματα του.

Μετά το θάνατο του 34χρονου, τα δύο άτομα που τελούσαν υπό κράτηση για υπόθεση απόπειρας φόνου, επανασυνελήφθησαν χθες, βάσει δικαστικών ενταλμάτων, ως ύποπτοι για φόνο εκ προμελέτης.

Σήμερα τα δύο πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα κράτησης για οκτώ μέρες.

Εναντίον των δύο ατόμων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, είσοδο σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος και γραπτές απειλές για φόνο.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.