Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος Blue Horizon

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος Blue Horizon που έριξαν στην θάλασσα τον 36χρονο άνθρωπο που επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο στον Πειραιά, ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είναι ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του πλοίου από τον καταπέλτη του οποίου εξωθήθηκε στη θάλασσα ο άτυχος 36χρονος.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία εντός της ημέρας, προκειμένου να απολογηθούν.

Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, τον οποίο, όπως φαίνεται σε βίντεο, έσπρωξαν μέλη του πληρώματος ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με τον καταπέλτη κάτω.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο και το περιστατικό συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ.

Σε βίντεο φαίνεται το πλήρωμα του πλοίου να πετάει τον άτυχο άνδρα από τον καταπέλτη και αυτός να καταλήγει στη θάλασσα όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Προανάκριση από το Λιμενικό διεξάγεται για το τραγικό περιστατικό, ενώ με εντολή Εισαγγελέα, συνελήφθησαν τα δυο μέλη του πληρώματος που ήταν στον καταπέλτη, καθώς και ο καπετάνιος του πλοίου και ο αξιωματικός καταστρώματος.

Σε μήνυμά του μέσω της πλατφόρμας Χ, ο Υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, τονίζοντας πως «γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών».

Η ναυτιλιακή εταιρεία δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό, κατά το οποίο ο 36χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά έπειτα από διαπληκτισμό με μέλη του πληρώματος, κατά τον απόπλου του πλοίου Blue Horizon. Η Attica Group ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.