Κατεχόμενα: Χαμηλή η συμμετοχή στις παράνομες εκλογές

Χαμηλή παραμένει η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις σημερινές “εκλογές” στα κατεχόμενα ενώ οι κάλπες έκλεισαν πριν από λίγο.ÊÁÔÅ×ÏÌÅÍÁ - "ÐÑÏÅÄÑÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ" 2015 - ÊÏÓÌÏÓ

Όπως ανακοίνωσε το “ανώτατο εκλογικό συμβούλιο” η συμμετοχή στις 17.00 μια ώρα πριν από το κλείσιμο των καλπών, ήταν στο 54%.

Χαμηλότερη παρατηρείται η συμμετοχή στην κατεχόμενη επαρχία Τρικώμου με 51%. Ακολουθούν οι “επαρχίες” Κερύνειας με 52%, Μόρφου με 53%, Αμμοχώστου με 54% ενώ η μεγαλύτερη συμμετοχή παρατηρείται στη Λευκωσία όπου και το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος με 58,5%.

Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων πλην από το “ανώτατο εκλογικό συμβούλιο” απαγορεύεται. Αργότερα αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις από το “συμβούλιο” για την τελική συμμετοχή στις “εκλογές” και πιο μετά τα πρώτα αποτελέσματα. Από τις 21.00 και μετά οι απαγορεύσεις για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων και σχόλια ή δηλώσεις αίρονται.

Ψηφοθηρία με πουργούρι και …φασόλια

Με τίτλο “Πόσες ψήφους πιάνει το πουργούρι;” η εφημερίδα Αφρίκα γράφει πρωτοσέλιδα σήμερα ότι λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία κάποιοι μοίραζαν σε συγκεκριμένες περιοχές της κατεχόμενης Λευκωσίας πακέτα με είδη τροφής.

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για ομάδες κάποιου υποψήφιου “προέδρου” τον οποίο δεν κατονόμασε, η εφημερίδα γράφει ότι τα πακέτα περιείχαν πουργούρι, φασόλια, ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρι, λάδι και σάλτσα. “Έτσι, αυτές οι εκλογές έγιναν εκλογές με σάλτσα. Πόσες ψήφους πιάνει το πουργούρι είμαστε περίεργοι…”, προσθέτει το δημοσίευμα που δημοσιεύει φωτογραφία από το περιεχόμενο του σχετικού πακέτου.

Στο μεταξύ, όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο “πρόεδρος της αρχής” ηλεκτρισμού, Ισμέτ Ακίμ κατήγγειλε χθες πως διαπιστώθηκε ότι, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία, έναντι του αιτήματος για στήριξη ενός ανεξάρτητου υποψηφίου πληρώθηκαν τα χρέη κάποιων πολιτών προς την “αρχή”.