Ο θάνατος του Πριγκόζιν επιβεβαιώθηκε από το τεστ DNA, ανακοίνωσε η Mόσχα

Ο άνθρωπος που ίδρυσε και διεύθυνε την Wagner, Γ. Πριγκόζιν, είναι και επίσημα  νεκρός καθώς οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν πως έγινε ταυτοποίηση της σορού του.

Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι η αναγνώριση έγινε μετά την λήψη γενετικού υλικού από τις σορούς του αεροσκάφους που κατέπεσε πριν λίγες ημέρες στα περίχωρα της Μόσχας.

Η επιτροπή ερευνών ανέφερε ότι έγινε η επιβεβαίωση των στοιχείων όλων των σορών και των 10 επιβαινόντων στο Embraer που κατέπεσε στις 25 Αυγούστου και ότι συμβαδίζει με την λίστα του σχεδίου πτήσεως.

«Στο πλαίσιο της έρευνας για το αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Tver, ολοκληρώθηκαν οι μοριακές γενετικές εξετάσεις. Με βάση τα αποτελέσματά τους, διαπιστώθηκαν οι ταυτότητες και των δέκα νεκρών, αντιστοιχούν στον κατάλογο που αναφέρεται στο φύλλο πτήσης» αναφέρει η δημοσίευση.

Οι επιβάτες:

Ντμίτρι Ούτκιν
Βαλερί Τσεκάλοβ
Σεργκέι Προπούστιν
Εβγκένι Μακαριάν
Αλεξάντρ Τοτμίν
Νικολάι Ματούσεβ

Το πλήρωμα αποτελούσαν οι:

Αλεξέι Λεβσίν – Κυβερνήτης
Ρούσταμ Καρίμοβ – Συγκυβερνήτης
Κριστίνα Ρασπόποβα – Αεροσυνοδός

Σημειώνουμε ότι ο ηγέτης της Wagner, αλλά και της ανταρσίας κατά της νόμιμης ρωσικής ηγεσίας και του Β.Πούτιν προσωπικά, Γεβγένι Πριγκόζιν, ουσιαστικά είχε επιβεβαιωθεί ότι βρήκε το θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα έξω από τη Μόσχα όταν έγινε η συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους βόρεια της Μόσχας καθώς η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε αναφέρει ότι ο Γεβγένι Πριγκόζιν ήταν στη λίστα των επιβατών.

Στην ανακοίνωσή της η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε αναφέρει: «Ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer που συνέβη απόψε στην περιοχή του Τβερ. Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, το όνομα και το επώνυμο του Γεβγένι Πριγκόζιν περιλαμβάνονταν στη λίστα αυτή».

Ο θάνατος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, κατά τη συντριβή την Τετάρτη του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε, επιβεβαιώθηκε από τα τεστ DNA, ανακοίνωσε την Κυριακή η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας.

Τα αποτελέσματα των γενετικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαίωσαν ότι οι ταυτότητες των 10 θυμάτων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, “αντιστοιχούν στον κατάλογο” επιβατών και μελών του πληρώματος. Ανάμεσά τους ήταν και ο Πριγκόζιν, επεσήμανε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.