Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει το ΡΙΚ για μεροληπτική παρουσίαση ειδήσεων

 

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει το ΡΙΚ για τη συνεχιζόμενη μεροληπτική προβολή υπερ της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη, η οποία επαναλήφθηκε και στο ψεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης.ImageHandler.ashx

Ειδικότερα, το ΑΚΕΛ με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου , Γιώργου Λουκαΐδη, για τη μεροληπτική παρουσίαση του ψεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων από το ΡΙΚ., καταγγέλλει  ότι «όπως και όσα κόμματα δεν ταυτίστηκαν με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το πλαίσιο αφερεγγυότητας και τις εκποιήσεις ακίνητων, κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από το δελτίο ειδήσεων, σε ότι αφορά την ουσία των όσων συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή ολομέλεια της Βουλής. Αντίθετα ο κ. Α. Νεοφύτου είχε δυο ολόκληρα λεπτά στη διάθεση του(1.50’) για να παραδώσει τηλεοπτική διάλεξη, χωρίς σε αυτά να υπολογίζεται ο σημαντικός χρόνος που δόθηκε στις δηλώσεις προέδρου Αναστασιάδη, Υπ. Οικονομικών και ΔΗΚΟ σε οτι αφορά την ουσία των υπό συζήτηση θεμάτων.

Το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό έχει καταγγείλει δημόσια ότι το ΡΙΚύπρου εξελίσσεται σε ΡΙΚυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, παραβιάζοντας τις πρόνοιες της νομοθεσίας με βάση την οποία λειτουργεί και παραβιάζοντας συστηματικά τις αρχές της ακριβοδίκαιης, ισότιμης, αμερόληπτης και αντικειμενικής πληροφόρησης.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δείξει καμμιά ανοχή απέναντι σε αυτά τα απαράδεκτα και επικινδυνά για τη πολυφωνία και τη δημοκρατία φαινόμενα, αλλά αντίθετα θα λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα που έχει στη διάθεση του ώστε να μην επιτρέψει το πισωγύρισμα σε παρωχημένες εποχές.

Τέλος το ΑΚΕΛ καλεί τη διεύθυνση και τη διοίκηση του ΡΙΚ να ερευνήσουν και να τοποθετηθούν επι του συγκεκριμένης καταγγελίας και κυρίως να λάβουν επιτέλους μέτρα τα οποία να αποκαθιστούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να βασίζεται η λειτουργία του ΡΙΚ, σε όλες ανεξαιρέτως τις ενημερωτικές ζώνες.