Μαίνονται οι φωτιές σε Αττική, Έβρο και Βοιωτία

Σε πολλαπλά μέτωπα εκτυλίσσονται οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να συγκεντρώνονται κυρίως στα μέτωπα της Αττικής και του Έβρου.

Παράλληλα, φωτιές έχουν εκδηλωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Βοιωτία αλλά και η Εύβοια.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα, παρά τις προσπάθειες των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά εισήλθε τελικά στον Εθνικό Δρυμό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιού, η είσοδος της πυρκαγιάς στον Δρυμό διευκολύνθηκε από την κατεύθυνση των ανέμων και αυτή τη στιγμή οι φλόγες βρίσκονται σε χαράδρα με τη φωτιά να κατευθύνεται προς το Μετόχι Πάρνηθας.

Εν τω μεταξύ, ρίψεις νερού πραγματοποιούνται από 17 εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή. Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σε κεντρικές αρτηρίες της περιοχής, ενώ μια σειρά δρόμων παραμένων κλειστοί.

Ισχυρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στην πυρκαγιά του Έβρου, η οποία κινείται σε δύο μέτωπα, στην Αλεξανδρούπολη και το δάσος της Δαδιάς, ενώ ειδοποίηση για προληπτική εκκένωση οικισμών πραγματοποιήθηκε και στη Ροδόπη.

Στη φωτιά που καίει στη Βοιωτία οι φλόγες έχουν φτάσει στον περίβολο της ιστορικής μονής του Οσίου Λουκά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μην εισέλθει η φωτιά στο εσωτερικό του μοναστηριού.