Μαίνεται ο “πόλεμος” Κανάρη κατά της Γ.Δ.του Υπουργείου Υγείας

Η Χριστίνα Γιαννάκη επιφυλάσσει τα νομικά της δικαιώματα.

Μαίνεται ο πόλεμος υπόσκαψης που ξεκίνησε η Υπουργός Υγείας κα Πόπη Κανάρη κατά της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνας Γιαννάκη , με αφορμή τα όσα κυκλοφορούν το τελευταίο δεκαήμερο στο διαδίκτυο και θέτουν υπό αμφισβήτηση τη γνησιότητα των πτυχίων της γενικής διευθύντριας του Υπουργείου.

Μετά την προχθεσινή επιστολή της υπουργού Υγείας, η οποία πρότεινε στην κ. Γιαννάκη συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να τερματιστεί η όποια «κακοήθης επίθεση δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και την αρνητική απάντηση της γενικής διευθύντριας να αποδεχθεί τις εισηγήσεις της Πόπης Κανάρη, στο υπουργείο Υγείας η κατάσταση χαρακτηρίζεται έκρυθμη. Χθες η υπουργός Υγείας με νέα της επιστολή επανέλαβε τις εισηγήσεις της, υποστηρίζοντας ότι μόνο έτσι θα «κλείσουν τα στόματα κάποιων μια για πάντα», ενώ η Χριστίνα Γιαννάκη απάντησε ότι «επιφυλάσσει τα νομικά της δικαιώματα».

Ο «Φ» έδωσε στη δημοσιότητα τις επιστολές που αντηλλάγησαν τις τελευταίες 48 ώρες .

Στην πρώτη της επιστολή, η υπουργός Υγείας ανέφερε απευθυνόμενη στη γενική διευθύντρια του Υπουργείου της:

«Είμαι βέβαιη ότι η αήθης επίθεση που δέχεσαι τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σού έχει προκαλέσει αναστάτωση. Ωστόσο, το γεγονός αυτό, πέραν της δικαιολογημένης θλίψης που πρέπει να σου έχει προκαλέσει προσωπικά, δημιουργεί και σημαντικό πρόβλημα τόσο στην εικόνα όσο και στην εύρυθμη λειτουργία του υπουργείου Υγείας. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο να λήξει το συντομότερο αυτή η αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, ενδεχομένως και τεχνηέντως από κάποιους καλοθελητές».

Η υπουργός Υγείας εισηγήθηκε στην κ. Γιαννάκη να της παραχωρήσει την εξουσία να αποταθεί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα στα οποία έχει φοιτήσει, ώστε να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τις σπουδές της. Εισηγήθηκε επίσης τη σύγκληση σύσκεψης στην οποία θα συμμετέχουν άλλοι δύο αξιωματούχοι του κράτους και θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, με στόχο να αποδειχθεί σε όλους ότι η κ. Γιαννάκη κατέχει την αγγλική γλώσσα, όπως προνοείται από το σχέδιο υπηρεσίας της θέσης την οποία κατέχει.

Στην συγκεκριμένη επιστολή, η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας απάντησε: «(…) Τα αναφερόμενα εις τους εν λόγω ανώνυμους λογαριασμούς εξετάστηκαν πλειστάκις από τις αρμόδιες αρχές του κράτους και απεδείχθησαν χωρίς κανένα απολύτως βάσιμο περιεχόμενο (…). Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι εσείς. ως αρμόδια Υπουργός, αντί να στηρίξετε ανεπιφύλακτα τη γενική διευθύντρια του υπουργείου σας, προβαίνετε σε εισήγηση η οποία κατά κάποιο τρόπο ακολουθεί και ενεργεί με βάση εκείνα τα οποία αηθώς μου καταλογίζουν».

Χθες η ανταλλαγή επιστολών συνεχίστηκε και η υπουργός Υγείας επανήλθε αναφέροντας: «(…) Ειλικρινά με θλίβει η άρνηση σου να βγάλεις τα πάντα στο φως, επιλέγουσα να προβάλεις τις εσωτερικές διαδικασίες ως την άμυνα σου. Τι έχεις να φοβηθείς; Στο χέρι σου είναι να αποστομώσεις όλους όσοι σε διαβάλλουν, παρουσιάζοντας τους τίτλους σπουδών σου. Πιστεύω ότι η σιωπή σου ενισχύει τις υποψίες των κατηγόρων σου, όσο αβάσιμες και αν είναι. Οι εισηγήσεις μου προσφέρουν ανώδυνη διέξοδο. Δεν πρόκειται για δικαστική διαδικασία για να επικαλείσαι το τεκμήριο της νομιμότητας των διορισμών σου. Πουθενά στο σημείωμα μου δεν υπάρχει τέτοια αναφορά ή υπαινιγμός. Πρόκειται για πολιτική ενέργεια που θα κλείσει τα στόματα των όποιων συκοφαντών σου μια για πάντα».

Η Χριστίνα Γιαννάκη δεν καθυστέρησε να απαντήσει: «Γράφω αναφορικά με τη σημερινή επιστολή σας, την οποία θεωρώ παντελώς εκτός νομικών και θεσμικών πλαισίων και η οποία προσπερνά τα όρια και συνιστά εργασιακή καταπίεση/καταδίωξη.  (…) Ενόψει των ανωτέρω είμαι αναγκασμένη να επιφυλάξω τα νομικά μου δικαιώματα».