Ενεργοποιείται το «Ίκαρος 2» μετά από αναζωπύρωση στην Άλασσα

Σε κινητοποίηση τέθηκαν και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης λόγω αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς στην περιοχή των χωριών Άλασσας, Απαισιάς, Κορφής και Παραμύθας. Στην Άλασσα ενεργοποιείται το σχέδιο Ίκαρος ΙΙ με εννέα, συνολικά, εναέρια μέσα, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Πρόσθεσε πως δυνάμεις που βρίσκονταν σε επιφυλακή ανταποκρίνονται για περιορισμό της φωτιάς.

Ο κ. Κεττής αναφέρει ότι ενεργοποιήθηκαν έξι εναέρια μέσα, διευκρινίζοντας ότι σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και δύο ιορδανικά ελικόπτερα. Ένα έβδομο ελικόπτερο της ΜΑΕΠ πετά για συντονισμό. Επίσης προστίθενται ακόμα δύο ελικόπτερα – ένα δεύτερο από ΜΑΕΠ και ένα από την ΕΦ.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Κορφή και προστατεύονται τρεις μεμονωμένες κατοικίες, ενώ η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα απομάκρυνε άτομο με κινητικά προβλήματα από οικία, προσθέτει.

Εν τω μεταξύ, άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Άλασσας, Απαισιάς, Κορφής και Παραμύθας. Το κλιμάκιο του ΤΑΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, τα μέλη της αστυνομίας εξακολουθούν να αξιολογούν οπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Όπως διαφάνηκε η φωτιά ξεκίνησε από σορό σκουπιδιών που βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου Λεμεσού – Πλατρών, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Άλασσας-Παραμύθας.

Η φωτιά κατέστρεψε έκταση περίπου 3,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων από δέντρα και άγρια βλάστηση. Λόγω της φωτιάς καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο κτηνοτροφικά υποστατικά, αριθμός αποθηκών και προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό ενός σπιτιού στην Απαισιά. Η καταγραφή των ζημιών από συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο ο έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπιστούν μεμονωμένα υποστατικά, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν στο εξωτερικό.