Douglas McGregor: Εάν θέλουν οι Ρώσοι μπορούν να καταλάβουν το Κίεβο

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, εάν χρειαστεί, μπορούν εύκολα να φτάσουν στο Κίεβο και έτσι να βάλουν τέλος στη σύγκρουση, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα σταματήσουν μέχρι να μην είναι πλέον δυνατό να αρνηθούν τη νίκη της Ρωσίας.

Αυτό μπορεί να καταλήξει με ρωσικά άρματα μάχης στο Κίεβο» προειδοποίησε ο Douglas McGregor.

Σύμφωνα με τον Douglas McGregor ο Λευκός Οίκος δεν θέλει να παραδεχτεί την ήττα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, οπότε καθυστερούν τη διευθέτησή της σύγκρουσης.

Ωστόσο, το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει πλέον πιθανότητες επιτυχίας ακόμη και με νέες παραδόσεις εξοπλισμού του ΝΑΤΟ,.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δεν σκοπεύει να επεκτείνει τη σύγκρουση και επιδιώκει να την επιλύσει, ωστόσο, εάν χρειαστεί, η Μόσχα θα μπορέσει να φτάσει όχι μόνο στο Κίεβο αλλά και στα δυτικά σύνορα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, κατέληξε ο Douglas McGregor.

Η Πολωνία θα ισοπεδώσει το Λβιβ της Ουκρανίας

Η Πολωνία θα ισοπεδώσει το Λβιβ εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίνουν μια επιχείρηση για την κατάληψη της Δυτικής Ουκρανίας από την Πολωνία, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου.

Κατά την άποψή του Douglas McGregor, ο ουκρανικός στρατός προς αυτή την κατεύθυνση θα «υποστεί μεγάλη ήττα» εάν δεν διαθέτει ισχυρή αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, της Ρωσίας είχε αποκαλύψει ότι η Πολωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει έλεγχο στη Δυτική Ουκρανία μέσω της ανάπτυξης των στρατευμάτων της εκεί.