Oργανωμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομική Υπηρεσία

Σε δύο στρατόπεδα η Νομική Υπηρεσία 

 

Οργανωμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε σήμερα ΄ξω από τη Νομική Υπηρεσία  και η οποία σύμφνα με πληροφορίες οργανώθηκε από οπαδούς του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.Οι  πολίτες διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση, η οποία παρατηρείται στις έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας.ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ ÅÎÙ ÁÐÏ ÍÏÌÉÊÇ ÕÐÇÑÅÓÉÁ

Οι διαδηλωτές κρατούσαν  πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως “Ζητούμε δικαιοσύνη”, “Οι ένοχοι να επιστρέψουν τα λεφτά” “Ο λαός περιμένει εξηγήσεις για τις καταγγελίες Ερωτοκρίτου” και “Να ερευνηθούν όλες οι κατηγορίες εδώ και τώρα”.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο έξω από είσοδο της Νομικής Υπηρεσίας.

Στο μεταξύ ο   Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος προσήλθε γύρω στις 11 το πρωί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να συνεχίσει την κατάθεση του σχετικά με τις καταγγελίες του εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και άλλων προσώπωνδήλωσε ότι « μαζί με την κοινωνία θα αντιμετωπίσουμε όσους προσπαθούν να σταματήσουν τις έρευνες για την καταστροφή της οικονομίας που οδήγησε στη φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση το λαό, δήλωσε σήμερα

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι “σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της κατάθεσης μου, συνεχίζεται και δεν ξέρω πότε θα τερματιστεί, θα δούμε ανάλογα”.

“Με την ευκαιρία θέλω να πω τα εξής: Ότι κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο. Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και κανένας δεν μπορεί, όσο ψηλά και αν στέκεται, να είναι πάνω από τον νόμο, ακόμα και αν είναι ο Γενικός Εισαγγελέας”, είπε.

“Έχω την πεποίθηση”, πρόσθεσε, “ ότι η Αστυνομία θα κάνει πλήρως και αντικειμενικά την εργασία της. Θα προχωρήσει η ανάκριση καθόσον αφορά στα ζητήματα που έχουν εγερθεί για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η πραγματικότητα και το δίκαιο”.

“Ακόμα θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην κυπριακή κοινωνία: Η προσπάθεια όλων εκείνων -που είναι γνωστοί σαν συγκεκριμένος κύκλος -που θέλουν να σταματήσουν οι έρευνες για την (καταστροφή) της οικονομίας που οδήγησε στη φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση αυτό το λαό και να σωθούν οι υπαίτιοι που έχουν καταστρέψει ένα ολόκληρο λαό, θα αποτύχει. Τους διαβεβαιώνω χίλια τα εκατό γιατί θα είμαι παρών και μαζί με την κοινωνία για να τους αντιμετωπίσουμε”, κατέληξε.

Γ.Εισαγγελέας:Σαφής προσπάθεια αποπροσανατολισμου

Για σαφή προσπάθεια αποπροσανατολισμού έκανε λόγο ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, καλώντας τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι υπάρχει μια “σαφής προσπάθεια” αποπροσανατολισμού και μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια η οποία γίνεται από πλευράς κάποιων έτσι ώστε να στρέψουν τα πυρά τους εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα.

Έχουν ήδη δοθεί τα δείγματα, είπε ο κ. Κληρίδης. Η γραμμή πλέον είναι να πλήττεται ο Γενικός Εισαγγελέας με θέματα όπως είναι αυτό της οικονομίας από το οποίο να αποστασιοποιούνται κάποιοι άλλοι, οι οποίοι ενδεχόμενα να έχουν οποιεσδήποτε ευθύνες.

Κάλεσε τους πολίτες να “έχετε εμπιστοσύνη”, διαβεβαιώνοντας πως ό,τι είναι δυνατό θα γίνει.