Διορίστηκε το νέο ΔΣ του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας

Τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, το ΔΣ είναι οκταμελές. Τέσσερα άτομα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, δυο άτομα είναι με απόφαση από το Συμβούλιο Πρυτάνεων και δυο άτομα από τη Δημόσια Υπηρεσία, το ένα από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το άλλο από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Χατζηζαχαρίας είπε πως η θητεία του ΔΣ είναι πενταετής και έχουν ενημερωθεί όλα τα άτομα που έχουν διοριστεί. Έχουμε συζητήσει μαζί τους και ξεκίνησαν τις εργασίες τους από σήμερα, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ο Υφυπουργός είπε πως επικεφαλής ακόμη δεν έχει διοριστεί.

«Είναι διορισμός από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είμαστε σε συζητήσεις μαζί με τον Πρόεδρο για να διοριστεί στο άμεσο μέλλον», ανέφερε.

Επανέλαβε πως το ΔΣ του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας είναι οκταμελές συν ένα άτομο ο οποίος είναι ο Επικεφαλής Επιστήμονας που είναι και ο Πρόεδρος του ΔΣ.