Ένα έγκλημα ατιμώρητο κακοφορμίζει  εδώ και  50 χρόνια

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Πουθενά στον κόσμο. Σε καμιά χώρα και των πέντε ηπείρων δεν υπήρξε παρόμοιο έγκλημα προδοσίας, διεθνούς συνωμοσίας, οργανωμένων δολοφονιών και εκτελέσεων  που να έμεινε ατιμώρητο . Η Κύπρος είναι η μοναδική εξαίρεση. Παγκόσμιο φαινόμενο  απόλυτης ατιμωρησίας και εσκεμμένης παραγραφής μιας διεθνούς συνωμοσίας με τραγική συνέπεια τον διαμελισμό του νησιού   στα δυο. 

Το αιματηρό  πραξικόπημα της 15ης  Ιουλίου  του 1974 που εκπονήθηκε και εκτελέστηκε με τις οδηγίες και προτροπές των ΗΠΑ  και με ενορχηστρωτή τον μακελάρη πρώην Αμερικανό ΥΠΕΞ Χένρι Κίσσινγκερ, είναι πλέον μια μακρινή ανάμνηση . Όσοι σήκωσαν μαχαίρι και το κάρφωσαν στο κορμί της Κύπρου μας θέλουν να ξεχάσουμε. Ποιοι, πότε και γιατί.

Θύματα και θύτες πλέον συντρώγουν , συναγελάζονται μέσα  στη συνάφεια της καθημερινότητας. Και όταν το ρολόι σημάνει για 49η φορά την πρωϊνή ώρα της 15ης του Ιούλη, όταν οι ερπύστριες των τανκς χάρασσαν απαίσια το κορμί της Κύπρου για να βομβαρδίσουν το Προεδρικό και τον «ενοχλητικό» για τις ΗΠΑ ένοικο τους , φορούν την μάσκα της υποκρισίας. Επαναλαμβάνουν για 49η φορά τα ίδια λόγια. Στα μνημόσυνα των πεσόντων επικρατεί η απόλυτη σιγή για το αίσχος που έμεινε ατιμώρητο. Επικεντρώνονται επιλεκτικά στη δεύτερη πράξη της συνωμοσίας  , την   τουρκική εισβολή.

Θυμούνται μόνο οι μαυροφορεμένοι που θρηνούν ακόμα πόσο άδικα χάθηκαν τα παιδιά τους μέσα σ’ ένα εμφύλιο όπου οι Αμερικανοβρετανοί  έπαιξαν στα ζάρια την τύχη της Κύπρου και κέρδισαν την παρτίδα. Εμείς που χάσαμε πατρίδα εξαιτίας τους αντί να ζητούμε την τιμωρία τους, τους εκλιπαρούμε για να μας λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Οποία αφέλεια και πολιτική αυταπάτη! Οι φονιάδες και συναυτουργοί  να δικαιώσουν το θύμα τους. Ακόμα και η ντροπή ντρέπεται για το κατάντημα μας. Την εθνοκτόνο  αμνησία και πολιτικό αμοραλισμό 

Σήμερα 49 χρόνια από το δίδυμο έγκλημα του ΄74 συνεχίζουμε να κτυπούμε λάθος πόρτες για να μας βοηθήσουν  να επανενώσουμε την πατρίδα μας. Ποιοι; Οι διάδοχοι του Κίσσινγκερ  και τα τσακάλια του Φόρειν Όφις.

Τα δίνουν όλα στην Τουρκία

Υπάρχει μήπως κανείς στα υψηλά δώμα της πολιτικής που να μην έχει αντιληφθεί πως παίζουν το παιγνίδι και πως μας εμπαίζουν οι δήθεν σύμμαχοι; Φαίνεται πως δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί που να έχουν το σθένος να καταγγείλουν και να στηλιτεύσουν τους λεγόμενους συμμάχους .

Εκεί που ο Πρόεδρος λέει πως πρέπει να υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό για να λυθεί επιτέλους, βλέπουμε τους Αμερικανούς τους Ευρωπαίους και άλλους να προσκυνούν τη Τουρκία και να υποκύπτουν σε κάθε εκβιασμό και πίεση του Ερντογάν .

Έτσι μετά την αποδοχή όλων των αιτημάτων της Τουρκίας (εκτοπισμός των στελεχών του ΡΚΚ από την σουηδική επικράτεια, αλλά και των οπαδών του Φ.Γκιουλέν, παραλαβή των 80 νέων F-16 Viper και εκσυγχρονισμός άλλων 80, συμψηφισμός με οφειλή ΗΠΑ για το F-35, ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων πολιτών στην ΕΕ, εξαγωγές χωρίς δασμούς των τουρκικών προϊόντων κλπ.), ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησε να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ.

Στο κοινό ανακοινωθέν η Σουηδία δήλωσε ότι «δεν θα παρέχει υποστήριξη στις κουρδικές οργανώσεις YPG/PYD και στον FETO, τον οργανισμό του Φετουλάχ Γκιολέν, του ιεροκήρυκα που κατά τις τουρκικές αρχές οργάνωσε την ανατροπή της δημοκρατίας στη Τουρκία.

Επιπλέον οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν την οικονομική τους συνεργασία και το διμερές εμπόριο.

Η Σουηδία δεσμεύεται ακόμη να υποστηρίξει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, μεταξύ της οποίας την αναθεώρηση στην Τελωνιακή Ένωση και τη βίζα».

Τι δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω … ότι ο πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησε να διαβιβάσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στηνεθνοσυνέλευση το συντομότερο δυνατόν, και να συνεργαστεί στενά με τη συνέλευση για να εξασφαλιστεί η επικύρωση» δήλωσε περιχαρής ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που συμφώνησε σήμερα ήταν  η Σουηδία να αναζωογονήσει τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ… τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης και της διαδικασίας έκδοσης θεωρήσεων… για  να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε.

Θέλει να μπει η Τουρκία στην ΕΕ; Ασφαλώς όχι!

Απλά θέλει να πάρει όλα τα προνόμια του συνδεδεμένου μέλους, όπως την τελωνειακή ένωση για να εξάγει τα προϊόντα της και να εγκαθίστανται ελεύθερα στις χώρες της ΕΕ και να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα οι πολίτες της.

Η Κύπρος αξίζει πέντε Σουηδίες

Ο γνωστός γεωστρατηγικός αναλυτής Michael Rubin παρά τις θριαμβολογίες των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει διπλωματική καταστροφή τη συμφωνία που έγινε με την Τουρκία και τον Ερντογάν, ώστε ο τελευταίος να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο…
Σύμφωνα με τον Rubin, «Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς       Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, είχε επιτέλους κάνει το αδύνατο: έπεισε τον Πρόεδρο της Τουρκίας να άρει το βέτο του σε ό,τι αφορά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Η ομάδα του Προέδρου Μπάιντεν, που εργάζεται επιμελώς στο παρασκήνιο, μπορεί να θελήσει να μοιραστεί τον υποτιθέμενο θρίαμβο του Στόλντενμπεργκ – δεν πρέπει.
Αυτό που οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζουν διπλωματικό αριστούργημα είναι στην πραγματικότητα μια καταστροφή.
Αφήστε στην άκρη τον εξευτελισμό της Σουηδίας από την Τουρκία και τη διάβρωση, κατ’ εντολή του Ερντογάν, της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.
Αφήστε στην άκρη την υποκρισία του να αντιμετωπίζουμε τους Κούρδους στη Σουηδία ως τρομοκράτες όταν οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία όχι μόνο περιφέρονται ελεύθεροι αλλά και προσφέρουν υπηρεσίες.
Η Τουρκία δεν αναμένει πλέον μόνον την άρση των περισσότερων κυρώσεων που της είχαν επιβληθεί, και οι οποίες σχετίζονταν με την άμυνα, αλλά και να ενταχθεί με διαδικασίες εξπρές στην Ευρωπαϊκή Ένωση – διαδικασία μέχρι πρότινος ετοιμοθάνατη.
Με άλλα λόγια, η Τουρκία χρησιμοποίησε την παρουσία της εντός του ΝΑΤΟ για να παραλύσει τον θεσμό και να επωφεληθεί από το de facto βέτο της.
Για να άρει το βέτο, ο Στόλτενμπεργκ και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζ. Σάλλιβαν θέλουν τώρα να εξουσιοδοτήσουν την Τουρκία να παραλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διαβρώσει εκ των έσω τον δημοκρατικό της προσανατολισμό.
Δεν είναι μυστικό, για παράδειγμα, ότι η Γερμανία υποχωρεί συχνά στους τουρκικούς εκβιασμούς επειδή φοβάται ότι ο Ερντογάν θα εξαπολύσει κύματα προσφύγων στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά και επειδή οι Γερμανοί αξιωματικοί πληροφοριών εκτιμούν ότι ο Tούρκος πρόεδρος ελέγχει πυρήνες τρομοκρατίας στους κόλπους της τουρκικής διασποράς στην καρδιά της Γερμανίας….
Πριν από μια εβδομάδα, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί , ο κύριος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού του Eρντογάν, δήλωσε: «Ο Αλλάχ είναι ένας και ο στρατός του είναι Τούρκος».
«Υπάρχει και άλλη τραγωδία»

Σύμφωνα με τον Rubin, «Η Ουκρανία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει σήμερα ξένη κατοχή.
Για σχεδόν μισό αιώνα, η Τουρκία έχει καταλάβει το ένα τρίτο της Κύπρου, μια χώρα που, για σχεδόν τρεις δεκαετίες, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε καλή κατάσταση.
Ο Στόλτενμπεργκ και ο Σάλλιβαν φαίνονται ουσιαστικά τώρα πρόθυμοι να ανταλλάξουν μια ζωντανή δημοκρατία με μια δράση που είναι περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική.
Σε τελική ανάλυση, το ΝΑΤΟ χάνει ελάχιστα εάν η Σουηδία παραμείνει εκτός, αλλά θα ενεργεί στο εξής σύμφωνα με τις βουλές του Eρντογάν
Η Κύπρος δεν πρέπει να πέφτει θύμα της πεποίθησης των Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων ότι η πολιτική ικανότητα απαιτεί θυσίες.
Πρέπει δε να σημειωθεί πως η Κύπρος πρέπει να αποτελεί βασικό αμερικανικό εταίρο ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μια Κύπρος σήμερα αξίζει πιθανώς πέντε Σουηδίες, ανεξάρτητα από το μικρό μέγεθος του στρατού του νησιωτικού έθνους».
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ μπορεί να χτυπάνε φιλικά ο ένας τον άλλον στην πλάτη στο Βίλνιους, αλλά σύντομα θα οικτίρουν την ημέρα…
Το να δοθεί στην Τουρκία δρόμος για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τον τερματισμό της κατοχής και την αλλαγή της πολιτικής κουλτούρας δημιουργεί προηγούμενο κατευνασμού και ενδυναμώνει ένα θεμελιωδώς αντιευρωπαϊκό καθεστώς, για το οποίο η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πληρώσουν πολύ υψηλότερο τίμημα από ότι φαντάζονται».

Το υψηλότερο τίμημα από  τέτοιες συμφωνίες που είναι απότοκο των εκβιασμών της Τουρκίας σίγουρα θα το πληρώσει η Κύπρος και όχι οι Αμερικανοί , οι Γερμανοί  ή οι Σουηδοί. Απλά οι πολιτικοί άρχοντες μας δεν το έχουν συνειδητοποιήσει πως η συμμαχία μας με τις ΗΠΑ για την οποία ο Πρόεδρος δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει  πως είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα είναι τόσο τοξική που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του Ελληνισμού στο νησί.

Προτού είναι αργά ας το αντιληφθούν και να ξυπνήσουν από τον πολιτικό λήθαργο. Τουλάχιστον στην μνήμη όσων χάθηκαν υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία, την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.