Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία-Πορτοκαλί προειδοποίηση

Πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας το πρωί σήμερα. Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύει από τις 1200 μέχρι τις 1700 σήμερα, 15 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία , η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του εσωτερικών και γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Το δελτίου καιρού που είχε εκδοθεί το πρωί ανέφερε ότι χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή και ότι η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Ο συνδυασμός του συνοπτικού συστήματος Κλέων στην Κεντρική Μεσόγειο, με τη θερμή και ξηρή αέρια μάζα, προκαλεί στο νησί ψηλές θερμοκρασίες.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, για να καταστούν αργά το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Στους 42 την Κυριακή

Εξάλλου συμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας , το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.