Κατάγγειλε πολλούς για πολλά ο Ρ.Ερωτοκρίτου

Επανέλαβε τον ισχυρισμό  ότι η  συμπεριφορά του Γ.Εισαγγελέα υποδηλοί δεκασμό και χρημτισμό

Για ενέργειες που στόχο έχουν τον αφανισμό της ύπαρξής του από τη δημόσια δράση, “αναμφίβολα δηλαδή από τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ενδεχομένως και φυσικά ως ατόμου”, έκανε λόγο ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, κατονομάζοντας τα άτομα αυτά στην κατάθεση του που δίνει από το πρωί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.ÂÏÇÈÏÓ ÃÅÍÉÊÏÓ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁÓ Ñ.ÅÑÙÔÏÊÑÉÔÏÕ ÁÑ×ÇÃÅÉÏ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁÓ

Ο κ. Ερωτοκρίτου επανέλαβε τις καταγγελίες του περί δεκασμού και χρηματισμού του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, σημειώνοντας παράλληλα πως ό,τι έπραξε ο ίδιος στη Νομική Υπηρεσία το έκανε έχοντας την ακράδαντη νομική πεποίθηση ότι εξυπηρετούσε το δίκαιο, την αλήθεια και την ηθική.

Διακόπτοντας την κατάθεση του για να προβεί σε δηλώσεις, ο κ. Ερωτοκρίτου ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Αστυνομίας «με τον οποίο επικοινώνησα το πρωί και ζήτησα όπως παραστώ στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να δώσω κατάθεση με συγκεκριμένο περιεχόμενο που αφορά συγκεκριμένα παράπονα, για συγκεκριμένους ανθρώπους και για συγκεκριμένες συναλλαγές, σε συγκεκριμένους χρόνους και που έχουν σχέση με τα γεγονότα που παρακολουθεί εμβρόντητη ολόκληρη η κοινωνία».

«Η κατάθεση ακόμη συνεχίζεται, δεν έχει τελειώσει και δεν έχει συμπληρωθεί, να μου επιτρέψετε να μην πω ο,τιδήποτε στο στάδιο αυτό σε σχέση με το τι λέχθηκε ή το τι θα λεχθεί», είπε.

Ο κ. Ερωτοκρίτου συνέχισε λέγοντας ότι «εξακολουθώ να διατηρώ ακράδαντη την πεποίθησή μου ότι, ό,τι έκανα ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και ως πολίτης στον ιδιωτικό μου βίο πάντα ήταν ανοιχτά και μπορούσε να τα παρακολουθήσει οποιοσδήποτε». Και η διαδρομή μου, είπε, «είναι μακρά τριάντα χρόνων».

«Ό,τι έκανα στη Νομική Υπηρεσία το έκανα έχοντας την ακράδαντη νομική πεποίθηση ότι εξυπηρετούσα το δίκαιο την αλήθεια και την ηθική και ό,τι κάνω τώρα το οφείλω στον εαυτό μου και στην οικογένεια μου να υπερασπιστώ στοιχειωδώς τον εαυτό μου έναντι μιας σαφούς μοχθηρίας, σαφούς κακότητας, σαφούς εχθρικής τοποθέτησης με ενέργειες από κύκλο ατόμων συγκεκριμένων που τους κατονομάζω στην κατάθεσή μου και που στόχο βέβαια, έχουν τον αφανισμό της ύπαρξής μου πρώτα από τη δημόσια δράση, αναμφίβολα δηλαδή από τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ενδεχομένως και φυσικά ως ατόμου, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει», σημείωσε.

Για τη λειτουργία μου ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, είπε ο κ. Ερωτοκρίτου, «είναι αλήθεια τα όσα έχω κάνει έχουν ενοχλήσει πάρα πολλούς και είχα την ευκαιρία να μιλήσω γι αυτό δημόσια».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αν κάτι προχώρησε στο βαθμό που προχώρησε μέχρι της στιγμής που μιλάμε και έχει σχέση με τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κατέρρευσε η κυπριακή οικονομία, νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην υπερβολική μου προσπάθεια και το υπερβολικό μου ενδιαφέρον». Μπορείτε, πρόσθεσε, «να το επιβεβαιώσετε και από μέλη του αστυνομικού σώματος αλλά και από μέλη της Νομικής Υπηρεσίας».

«Συνεπώς καταλαβαίνω τη μοχθηρία, καταλαβαίνω την εχθρότητα αλλά θα τους αντιμετωπίσω», είπε, «όχι γιατί νοιώθω ότι είμαι αήττητος, όχι. Αλλά γιατί νοιώθω ότι έχω το Θεό μαζί μου».

Σε ερώτηση ως προς το πόσα άτομα κατονομάζει στην κατάθεσή του, ο κ. Ερωτοκρίτου απάντησε «για αρκετά άτομα με πρώτο το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ο οποίος σαφώς αναστέλλοντας στις 26/11/2013 κάτω από συνθήκες που εξήγησα στους ανακριτές, η συμπεριφορά του αυτή υποδηλοί δεκασμό και χρηματισμό του και οφείλει να λογοδοτήσει για την πράξη του αυτή».