Κάνουν και πλάκα οι ορτινάντζες της νέας τάξης

Για γέλια και για κλάματα είναι μερικοί ηγέτες  των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Δεν τους αρκεί που συμπεριφέρονται ως θλιβερές ορτιναντζες και υποκύπτουν και υποκλείνονται σε ότι τους διατάξουν οι ξένοι αφέντες τους (βλέπε Ομπάμα , Μέρκελ) δίνουν και συμβουλές οι αθεόφοβοι σε άλλους ηγέτες χωρών οι οποίοι  αντιδρούν στις πιέσεις και  στα αντιλαϊκά μέτρα του ΔΝΤ και  της  ελίτ της Ε.Ε. Ενδεικτικό δείγμα γραφης και υποταγής ο  πρωθυπουργός της Βουλγαρίας   Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος με δηλώσεις του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάρτιο ζ’ητησε από την  Ελλάδα  να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βουλγαρίας όσον αφορά το χρέος αλλά και να ακολουθήσει τους κανόνες. Να τι είπε ο γελοίος:ImageHandler (15)_1

«Έχει έρθει η ώρα οι γείτονές μας που θέλουν να είναι στην ευρωζώνη και στην (ζώνη) Σένγκεν, κάτι που ακόμη δεν συμβαίνει με τη Βουλγαρία, να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους, να εφαρμόσουν τους κανόνες», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

«Είναι δύσκολο και για εμάς, δυσκολευθήκαμε να αποπληρώσουμε τα παλιά δάνεια, όμως το κάναμε», πρόσθεσε.

Στη Βουλγαρία, το δημόσιο χρέος της οποίας έφτανε το 100% του ΑΕΠ στα μέσα της δεκαετίας του 1990, επιβλήθηκε ένα δρακόντειο καθεστώς λιτότητας υπό την αιγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά την κρίση του 1996-97.

Έτσι το δημοσιονομικό χρέος της χώρας πέρασε από το 97,3% του ΑΕΠ το 1997 στο 18,3% το 2013, το δεύτερο μικρότερο στην ΕΕ, σύμφωνα με τη Eurostat.

Το πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο εξακολουθεί να εφαρμόζει η χώρα, είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη πτώση στο βιοτικό επίπεδο των Βούλγαρων.

Η Βουλγαρία είναι η πιο φτωχή χώρα της ΕΕ, με το 48% των κατοίκων της να απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ο μέσος μισθός στη Βουλγαρία είναι μόλις 400 ευρώ, ενώ η μέση σύνταξη 100 ευρώ.

Χιλιάδες Βούλγαροι πηγαίνουν μετανάστες για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους πίσω στην Βουλγαρία. Αυτά θέλει να ακολουθήσει και η Ελλάδα; Ή μάλλον αυτός είναι ο σκοπός των μνημονίων;

Να πεινάσουν οι λαοί να ξενιτεύονται οι νέοι και να μετατρέονται σε λευκούς σκλαβους των πλούσιων χωρών της Ε.Ε.;

Ο Μπόικο καλά την έχει, ζει στην χλίδα και την καλοπέραση και οι «υπήκοοι» του πεθαίνουν από ασιτία  και ζουν στην μιζέρια και την ανέχεια.