Υποχωρεί η Αθήνα!-Όπλα στην Ουκρανία από νησιά δεν αντικαθίστανται!!!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας  Ρ.Ερντογάν που έγινε στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας και διήρκεσε για περισσότερο από μία ώρα και στην καταρχήν συμφωνία η ελληνική πλευρά  δέχτηκε να μην αντικαθίσταται ο οπλισμός που αποσύρεται από τα νησιά του Αιγαίου είτε λόγω παλαιότητας είτε λόγω μεταφοράς του στην Ουκρανία.

Δηλαδή, στην θέση των ΒΜP-1, που αποσύρθηκαν για να πάνε στην Ουκρανία δεν θα αναπτυχθούν αλλά TOMA.

Δεν θα αντικατασταθούν ούτε οι μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που προορίζονταν για τα ρουκετοβόλα RΜ-70.

Αν αγοραστούν νέα α/α συστήματα SHORADs  για να αντικατασταθούν τα παλιά α/α ΟSA AK δεν θα αναπτυχθούν στα νησιά του Αιγαίου.

Επίσης, ότι φεύγει δεν θα αναπληρώνεται και αναφερόμαστε στα A/K πυροβόλα Μ-203

Δεν θα μεταφερθεί νέος οπλισμός σε αντικατάσταση παλαιότερου ή σε ό,τι αφορά αυτόν που στάλθηκε στην Ουκρανία.

Εξάλλου σύμφωνα με το ανακοινωθέν μετά την συνάντηση των δύο ηγετών αναφέρεται ότι :

Την κοινή βούλησή τους να οικοδομήσουν πάνω στο θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο χωρών, ενεργοποιώντας πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας, εξέφρασαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους.

Η συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες να έχει συνέχεια και συνέπεια, όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν ότι οι δύο πλευρές θα οικοδομήσουν πάνω στο θετικό μομέντουμ και θα ενεργοποιήσουν κατά το επόμενο διάστημα πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συμφώνησαν, ακόμη, ότι η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Ανέθεσαν στους Υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγούν τη διαδικασία και να ενημερώνουν τους ηγέτες για την πρόοδο που σημειώνεται.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνάντησης θα δώσει ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος