Ανακοίνωση Ρωσικού ΥπΑΜ για τους ξένους μισθοφόρους του Ουκρανικού στρατού

Πλήρεις λεπτομέρειες για τους ξένους μισθοφόρους που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών έδωσε σήμερα το Ρώσικο Υπουργείο Άμυνας. Στο βίντεο με υπότιτλους στα Αγγλικά ο στρατηγός Κονασένκοφ στις σχετικές ανακοινώσεις:

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, περισσότεροι από 4.800 μισθοφόροι, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και ευρωπαϊκές χώρες, έχουν σκοτωθεί στο πλευρό του Κιέβου, ενώ επιπλέον 4.800 έχουν διαφύγει από το ουκρανικό έδαφος.

Από  την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, 11.675 ξένοι μισθοφόροι από 84 χώρες έχουν φτάσει επίσημα για να συμμετάσχουν σε πολεμικές δράσεις στην Ουκρανία.

Υπό το φως της αποτυχίας ενός ακόμη κύματος κινητοποίησης στην Ουκρανία και με στόχο την απόκρυψη των καταστροφικών απωλειών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, το καθεστώς του Κιέβου έχει εντείνει τις προσπάθειες στρατολόγησης σε χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής για την προσέλκυση ξένων μισθοφόρων.

Σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν 2.029 μισθοφόροι που δραστηριοποιούνται στις τάξεις των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τον τελευταίο μήνα, η Ουκρανία έχει ξεκινήσει τη στρατολόγηση μισθοφόρων στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πλειοψηφία των ξένων μισθοφόρων, πάνω από 2.600 άτομα, έχουν φτάσει στην Ουκρανία από την Πολωνία.

Η στρατολόγηση ξένων μισθοφόρων από το Κίεβο πραγματοποιείται με τη βοήθεια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, κυρίως της CIA.

Το Κίεβο χρησιμοποιεί τους ξένους μισθοφόρους ως τροφή για τα κανόνια.

Λόγω της σημαντικής μείωση του ενδιαφέροντος από την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η CIA έχει εντείνει τις δραστηριότητες στρατολόγησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.