Οι τουρκικές αξιώσεις στο ΝΑΤΟ για απάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας

Το ζήτημα που προέκυψε από την αξίωση της Τουρκίας για απάλειψη του ονόματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους επιχειρησιακούς χάρτες του ΝΑΤΟ, παρακολουθείται, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος. Ο ΥΠΕΞ μίλησε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «είναι ένα ζήτημα που παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή, δεδομένων βέβαια των περιορισμών που υπάρχουν ένεκα του γεγονότος ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ». Όπως εξήγησε, όλες οι πληροφορίες και όλες οι επαφές μας είναι μέσω φίλων χωρών, οι οποίες συνεργάζονται μαζί μας για να δούμε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα θέμα το οποίο ξεκίνησε ως μέρος ενός πακέτου τεχνικών ενστάσεων που ήγειρε η Τουρκία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν αυτό το θέμα τέθηκε στη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, δήλωσε ότι «όταν μιλάμε για φίλες χώρες, αντιλαμβάνεστε ότι αυτονοήτως και κατά προτεραιότητα αναφερόμαστε στην Ελλάδα».