Δήμαρχος Δερύνειας: Η Κυβέρνηση υπέρ της διάνοιξης νέων οδοφραγμάτων

Η Κυβέρνηση επικροτεί τη διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων που θα βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων και Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, ύστερα από συνάντηση των μελών της επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Είπε επίσης πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στηρίζει την ανανέωση του σχεδίου αναζωογόνησης ακριτικών περιοχών. 

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Καραγιάννης έκανε λόγο για μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο και ευχαρίστησε για τον χρόνο που αφιέρωσε.

Σημείωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση επικροτεί τη διάνοιξη και νέων οδοφραγμάτων, τα οποία βελτιώνουν την επαφή και την επικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι θέση της Κυβέρνησης είναι πρώτα η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου στην Αθηένου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλα οδοφράγματα, όπως στην περιοχή Πύργου Τηλλυρίας και κάποια οδοφράγματα στη Λευκωσία.

Ο κ. Καραγιάννης είπε επίσης ότι η επιτροπή έθεσε ενώπιον του Προέδρου Χριστοδουλίδη και τα προβλήματα που παρατηρούνται στα υφιστάμενα οδοφράγματα, όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά επίσης και κάποια προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι ακριτικοί και ημικατεχόμενοι δήμοι, όπως οι πυρκαγιές εντός και πλησίον της Νεκρής Ζώνης.

«Φεύγουμε με αισιοδοξία από το Προεδρικό Μέγαρο αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάς ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την ανανέωση του Σχεδίου των Ακριτικών Περιοχών ούτως ώστε να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα στεγαστούν κοντά στη Νεκρή Ζώνη, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τους ακριτικούς και ημικατεχόμενους δήμους», κατέληξε ο πρόεδρος της επιτροπής.