Νεκροί πάνω από 50 ξένοι μισθοφόροι στο Χάρκοβο -Εξαϋλώθηκαν Ουκρανικές φάλαγγες

Ασύλληπτη σφαγή έλαβε χώρα στο Χάρκοβο καθώς και στη θέση Vremevsky στην Ζαπορίζια. 

Στο Χάρκοβο, πάνω από 50 δυτικοί μισθοφόροι σκοτώθηκαν μετά από αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση με drone καμικάζι Geran 2.Μια δεύτερη ομάδα μισθοφόρων αποτελούμενη και από Αμερικανούς στρατιώτες έπεφτε σε ενέδρα στην Ζαπορίζια. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ένας Ρώσος στρατιώτης να κρατά το κράνος ενός Αμερικανού στρατιώτη.

Περίπου στις 3 τα ξημερώματα, ένα drone καμικάζι Geran-2 έπληξε χώρο συγκέντρωσης δυτικών μισθοφόρων στην περιοχή του Χάρκοβο.

Ξένοι μισθοφόροι επέλεξαν ως τόπο διαμονής το κτίριο συμβολαιογραφείου στο χωριό Veliky Burluk, στην περιοχή Kupyansky.

Ως αποτέλεσμα επιδρομής ρωσικού drone, περισσότεροι από 50 στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Μετά το κτύπημα, οι τοπικές αρχές απέκλεισαν επειγόντως το φλεγόμενο κτίριο, δεν επιτρεπόταν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα να μπουν μέσα και τα τηλέφωνα των πολιτών που περνούσαν κατά λάθος από το σημείο εξετάστηκαν από πράκτορες της SBU.

Τα πτώματα των μισθοφόρων μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νεκροτομείο του Kupyansk.

Μακελειό στο Vremevsky

Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνεχίζεται για περισσότερες από τρεις εβδομάδες.

Η ουκρανική διοίκηση στέλνει καθημερινά τις μονάδες της να εισβάλλουν στις αμυντικές γραμμές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέρχονται ήδη σε 13.000.

Ο στόχος της ουκρανικής διοίκησης είναι η αποκοπή της περιοχής Vremevsky, μιας μικρής περιοχής που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων σε έναν λόφο στη συμβολή των περιοχών Ζαπορίζια και Ντονέτσκ.

Σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, υπάρχει σημαντική δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε δείχνει την ανατίναξη μιας τεθωρακισμένης φάλαγγας του ουκρανικού στρατού. Οι Ουκρανοί έπεσαν σε νάρκες.

Υπάρχει επίσης και άλλος εξοπλισμός των Ουκρανών που φλέγεται κοντά από το σημείο της πρώτης ενέδρας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, αυτή η κατάσταση επικρατεί διαρκώς στην Ζαπορίζια.

Μονάδες του ουκρανικού στρατού προσπαθούν να εμπλακούν σε κλειστή μάχη, αλλά συχνά ανατινάζονται από νάρκες, χωρίς να φτάσουν ποτέ στα χαρακώματα των Ρώσων.

Σύμφωνα με ένα μέλος του συμβουλίου της διοίκησης της περιοχής Ζαπορίζια, τον επικεφαλής του κινήματος “Είμαστε με τη Ρωσία”, Vladimir Rogov, οι δυνάμεις και τα μέσα της ουκρανικής διοίκησης μπορεί να επαρκούν για άλλους 2-3 μήνες εντατικών επιθετικών επιχειρήσεων.