Σε εξέλιξη οι έρευνες  για το διπλό φονικό στον Ύψωνα

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με το διπλό φονικό, με θύματα το Μάριο Ονησιφόρου 44 ετών και τον Μιχάλη Μιχαήλ 51 ετών, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, έξω από μπυραρία στον Ύψωνα.  Οι ανακριτές ψάχνουν τα μαχαίρια με τα οποία κτυπήθηκαν τα θύματα. Εντός των επόμενων ωρών θα ανακριθούν εκ νέου οι ύποπτοι.

Οι ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες της αιματηρής συμπλοκής και πρόσωπα του περιβάλλοντος τόσο των θυμάτων όσο και των φερόμενων ως δραστών. Γίνεται παράλληλα αξιολόγηση των εικόνων κλειστών κυκλωμάτων υποστατικών της περιοχής, κάποια από τα οποία κατέγραψαν όσα διαδραματίστηκαν την ώρα της συμπλοκής. 

Παράλληλα, οι ανακριτές αναζητούν τεκμήρια και τα μαχαίρια με τα οποία οι φερόμενοι ως δράστες κατάφεραν απανωτές μαχαιριές στα θύματά τους, προκαλώντας το θάνατο στους Ονησιφόρου και Μιχαήλ και τον ελαφρύ τραυματισμό του 43χρονου φίλου τους.

Σήμερα αναμένεται να ανακριθούν εκ νέου οι δύο ύποπτοι ηλικίας 49 και 54 ετών. Οι δύο τελούν υπό κράτηση ως ύποπτοι για φόνο εκ προμελέτης, τραυματισμό, μαχαιροφορία, κατοχή και μεταφορά τέμνον οργάνου και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.  Όπως αναφέρθηκε εκ νέου χθες ενώπιον του δικαστηρίου όπου οδηγήθηκαν μετά τον θάνατο του Μιχάλη Μιχαήλ, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες, οι ύποπτοι τοποθετούν τους εαυτούς τους στον χώρο της αιματηρής συμπλοκής, αρνούνται όμως ενοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν.  Οι ύποπτοι αναμένεται να ανακριθούν εκ νέου τις επόμενες ώρες.

Όπως διαφάνηκε από τις νεκροτομές στις σορούς των θυμάτων, οι οποίες διενεργήθηκαν χθες από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, και σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της αστυνομίας Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου,  «ο θάνατος του 44χρονου προήλθε από αιμορραγικό σοκ και αιμορραγία προκληθείσα από νύσσον και τέμνον όργανο και του 51χρονου από αιμορραγία που προκλήθηκε ύστερα από τραυματισμό από νύσσον και τέμνον όργανο».