Κίνα :«Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν τα Λευκά Κράνη στη Συρία που κατασκεύαζαν στοιχεία»

Επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτείων για τη δράση του στη Συρία έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Wang Wenbin. 

Ο Wang Wenbin αποκάλυψε επίσης ότι οργανώσεις όπως τα περιβόητα «λευκά κράνη», ευθύνονται για συγκάλυψη εγκλημάτων και δημιουργίας ψευδών ειδήσεων που χρησιμοποιούνταν για να κατηγορηθεί η Δαμασκός. Η δήλωση που είναι η ακόλουθη:

«Οι ΗΠΑ έχουν παρέμβει στη Συρία με διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης των «Λευκών Κρανών» που κατασκεύασαν τα λεγόμενα στοιχεία, πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας, επεκτείνοντας τις κυρώσεις της και ασκούσαν πίεση με τους συμμάχους τους. Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τις ΗΠΑ μέχρι να πάρουν αυτό που ήθελαν.

Σε σύγκριση με την επιθετική απάντησή τους στη Συρία, η αδράνεια των ΗΠΑ στις εκρήξεις του αγωγού Nord Stream φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Γιατί οι ΗΠΑ σιωπούν; Τι δεν μπορούν να πουν οι ΗΠΑ για αυτό; Πότε ακριβώς θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στις διεθνείς αμφιβολίες και ανησυχίες; Οι ΗΠΑ οφείλουν μια εξήγηση στη διεθνή κοινότητα».