Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης, αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δημιούργησε τη μεγαλύτερη εταιρεία ΜΜΕ στην Ιταλία, ενώ μεταμόρφωσε το πολιτικό πεδίο στη χώρα. Υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός μεταξύ 1994-1995, 2001-2006 και 2008-2011 και παρόλο που ο ίδιος δεν έχει άμεσο ρόλο στην Κυβέρνηση, το κόμμα του, Forza Italia συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Πρωθυπουργού Τζιόρτζια Μελόνι.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός εισήχθη την Παρασκευή (09/06) στο νοσοκομείο, από όπου είχε πάρει εξιτήριο στις 19 Μαΐου μετά από 45 ημέρες νοσηλείας, εκ των οποίων οι 11 στη ΜΕΘ.

Τον Απρίλιο που πέρασε έγινε γνωστό μέσω ιατρικού ανακοινωθέν ότι πάσχει από χρόνια λευχαιμία.

Συγγενείς του Μπερλουσκόνι έσπευσαν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, φορώντας μαύρα ρούχα, είχε δηλώσει ο αδερφός του.

Ο Καβαλιέρε είχε ταλαιπωρηθεί κι άλλες φορές με την υγεία του. Το 2016, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση μιας ελαττωματικής αορτικής βαλβίδας και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με Covid-19 τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στη συνέχεια υπέφερε από επίμονες παθήσεις που σχετίζονται με τον ιό, μια εμπειρία που περιέγραψε ως «τη χειρότερη της ζωής του».

Μάλιστα, διεγνώσθη και με καρκίνο του παγκρέατος, τον οποίο και νίκησε το 1997.