100.000 Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν στην Ζαπορίζια-Ανατίναξαν την σιδηροδρομική γραμμή Kριμαίας-Μελιτόπολης

Η Ουκρανία διεξήγαγε δύο κρίσιμες ενέργειες δολιοφθοράς πολύ πίσω από τις ρωσικές γραμμές. Ανατίναξαν την κύρια σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη Κριμαία με την  νότια Ουκρανία, ακριβώς νότια της Μελιτόπολης.

Μια σιδηροδρομική γέφυρα ανατινάχθηκε στην Yakimivka, σταματώντας τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Κριμαίας και Ζαπορίζια.

Η μόνη σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στη γέφυρα της Κριμαίας ανατινάχθηκε επίσης στην περιοχή Krimovsky. Η συνοικία αυτή βρίσκεται στα ανατολικά της χερσονήσου Κερτς, που βρέχεται από τον κόλπο Sivash.

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν επίσης την καταστροφή ενός ρωσικού ραντάρ στην Κριμαία.

Οι ενέργειες αυτές σε συνδυασμό με πληροφορίες για συγκέντρωση 100.000 Ουκρανών στρατιωτών στην Ζαπορίζια, δείχνουν ότι η κύρια επιθετική ενέργεια του Κιέβου θα λάβει χώρα σε άλλο σημείο.

Aυτό τονίζουν ρωσικές και αμερικανικές πηγές. Για το λόγο αυτό ο ρωσικός Στρατός χρησιμοποιεί πολύ “συντηρητικά” το πυροβολικό του. Κυρίως επιχειρούν η Αεροπορία και τα drones.

Η Ρωσία έχει κατασκευάσει τριπλή γραμμή άμυνας με διαφορετικά επίπεδα οχυρώσεων

Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν το περίπλοκο ρωσικό αμυντικό δίκτυο που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους έξι μήνες: πολλά ναρκοπέδια, αντιαρματικές τάφροι και χαρακώματα, που σε ορισμένες κατευθύνσεις μπορεί να ξεπεράσουν τα 30 χιλιόμετρα.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες περιέγραψαν τις προσπάθειες της Ρωσίας να ενισχύσει τη θέση της ως «ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα στρατιωτικής άμυνας που δεν έχουν δει ποτέ».

Η Ρωσία έχει κατασκευάσει την ισχυρότερη γραμμή άμυνας στον κόσμο σύμφωνα με το “σύστημα των τριών γραμμών” με διαφορετικά επίπεδα οχυρώσεων” αναφέρουν οι Βρετανοί.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία στην αρχή του πολέμου δεν διέθετε περιοχές οχυρώσεων στο Νότο που να μοιάζουν πολύ με αυτό που έκαναν τώρα οι Ρώσοι.

Στο τέλος του κειμένου δείτε τους χάρτες από τις αμυντικές οχυρώσεις των Ρώσων.

Συγκέντρωση Ουκρανών στην Ζαπορίζια

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής περιφερειακής διοίκησης της Ζαπορίζια, Vladimir Rogov, το Κίεβο συγκέντρωσε τουλάχιστον 100.000 στρατιώτες στο μέτωπο της περιοχής.

Ο Ρογκόφ είπε στο RIA Novosti:

“Η συνολική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που συγκεντρώθηκαν στην Ζαπορίζια είναι περισσότεροι από 100 χιλιάδες στρατιώτες” είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διοίκησης της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, ο Rogov σημείωσε ότι μέχρι στιγμής οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν εμπλέξει μια σχετικά μικρή ομάδα αυτών των στρατευμάτων σε επιθετικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τον Rogov, σημαντικό μέρος των ουκρανικών στρατευμάτων βρίσκεται μακριά από τη γραμμή επαφής στην περιοχή Dnipropetrovsk και στο βόρειο τμήμα της περιοχής Ζαπορίζια, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο Rogov ανέφερε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να αποκρούσουν άλλη μια επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας νότια της πόλης Orekhov στην περιοχή Ζαπορίζια.

Αμερικανός Στρατηγός Ben Hodges: Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη αντεπίθεση – Είναι “προπαρασκευαστική επιχείρηση”

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ξεκινήσει ακόμη αντεπίθεση. Όλα όσα συμβαίνουν τώρα είναι μέρος της προπαρασκευαστικής επιχείρησης, η οποία έχει σχεδιαστεί για να μπερδέψει τη διοίκηση του ρωσικού στρατού.

Αυτό δήλωσε ο πρώην διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, Μπεν Χότζες.

Ο στρατηγός είπε ότι όλα όσα συμβαίνουν στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένων των βαριών απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε ανθρώπινο δυναμικό και τεθωρακισμένα, δεν είναι παρά μια «παγίδα» για τον ρωσικό στρατό, που οργανώθηκε από τη διοίκηση του ουκρανικού Στρατού.

Σύμφωνα με τον Χοζντές, θα ακολουθήσει η κύρια αντεπίθεση, την οποία τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν με κανέναν τρόπο.

“Απομένει μόνο να περιμένουμε την πλήρη ετοιμότητα των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας” τόνισε.

Ο στρατηγός είναι πεπεισμένος ότι οι αμυντικές γραμμές που κατασκεύασε η Ρωσία δεν θα σταματήσουν τον ουκρανικό στρατό, γιατί είναι «πειθαρχημένος». Πρόσθεσε επίσης ότι οι Ρώσοι δεν ξέρουν πώς να πολεμήσουν, έχουν προβλήματα στο στρατό και στην πολιτική ηγεσία.

“Αν τους πιέσουν περισσότερο, σίγουρα θα τρέξουν” πρόσθεσε.

Το κύριο καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι να κόψουν τη χερσαία οδό προς την Κριμαία και στη συνέχεια να απομονώσουν τη χερσόνησο με την επακόλουθη «απελευθέρωσή» της.

Μετά από αυτό, η Ουκρανία θα απωθήσει τον ρωσικό στόλο από την Κριμαία και θα ανοίξει τη χερσόνησο για «παγκόσμιο εμπόριο», δηλαδή θα επιτρέψει στους Αμερικανούς και τους Βρετανούς να φτάσουν σε αυτήν, ώστε να χτίσουν εκεί τις στρατιωτικές τους βάσεις και να ελέγξουν πλήρως τη Μαύρη Θάλασσα.