Τελεσίγραφο από χάκερς προς Βρετανικές εταιρείες μετά από κυβερνοεπίθεση

Η συμμορία του κυβερνοχώρου με την ονομασία Clop που απαρτίζεται από ρωσόφωνους χάκερς έστειλε τελεσίγραφο για έναρξη διαπραγματεύσεων προς τις βρετανικές εταιρίες από τις οποίες έχει κλέψει τα προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων.

Με ανάρτηση στη σελίδα της στο dark web η συμμορία Clop καλεί τις Βρετανικές Αερογραμμές (BA), το BBC και την αλυσίδα καλλυντικών και λιανικής Boots να της στείλουν email έως τις 14 Ιουνίου, ώστε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για λύτρα.

Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί να δώσει στη δημοσιότητα τα προσωπικά στοιχεία των δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων που έχει κλέψει με την κυβερνοεπίθεση της περασμένης εβδομάδας.

Τα προσωπικά δεδομένα που υπονομεύθηκαν περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και άλλες πληροφορίες.

Η κυβερνοεπίθεση εκμεταλλεύτηκε ευάλωτα σημεία του λογισμικού μεταφοράς δεδομένων MOVEit της εταιρείας Progress Software που χρησιμοποιεί η εταιρεία Zellis, η οποία έχει αναλάβει το σύστημα μισθοδοσίας της BA, του BBC και της Boots, αλλά και πολλών άλλων επιχειρήσεων σε Βρετανία και άλλες χώρες.