Τουρκία:Νικητής των εκλογών ο Ερντογάν

Νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία αναδεικνύεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, ενώ και τα στοιχεία που μεταδίδει το Πρακτορείο ΑΝΚΑ συνηγορούν υπέρ της επανεκλογής Ερντογάν στην Προεδρία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu, με το 98,38% των καταμετρημένων ψήφων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει 52,10% και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 47,90%

Σύμφωνα με το Πρακτορείο ΑΝΚΑ, με το 98,47% των καταμετρημένων ψήφων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει 51,99% και ο Κεμαλ Κιλιτσντάρογλου 48,01%.

Συγχαρητήρια από Κατάρ και συνεργάτες

Συγχαρητήρια από το Κατάρ και τους συνεργάτες του δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος της Τουρκίας για την επικράτηση της υποψηφιότητας του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. 

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Εμίρης του Κατάρ συνεχάρη τον Ερντογάν στο Twitter αναφέροντας «Αγαπητέ αδελφέ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συγχαίρω για τη νίκη σου και σου εύχομαι επιτυχία στη νέα σου θητεία και την εκπλήρωση των προσδοκιών του αδελφικού τουρκικού λαού όσον αφορά την πρόοδο, την ευημερία και τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Μουσταφά Σέντοπ συνεχάρη τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δια μέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ), ο κ. Σέντοπ δήλωσε ότι «η απόφαση του έθνους μας είναι ξεκάθαρη. Με την ισχυρή ηγεσία του Προέδρου μας, η πορεία για μια μεγάλη Τουρκία θα συνεχιστεί αδιάκοπα. Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι ευοίωνο για το έθνος μας και τη χώρα μας. Είθε (το αποτέλεσμα) να είναι ευοίωνο και ευλογημένο για το έθνος μας».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάϊ, δια μέσου των ΜΚΔ έστειλε το μήνυμα «το αγαπημένο μας έθνος αποφάσισε για άλλη μια φορά για τον “σωστό άνθρωπο» λέγοντας ότι «ο λόγος, η απόφαση και το μέλλον ανήκουν στο έθνος».

Ο δε, εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν προέβη σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στα ΜΚΔ σχετικά με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Κοινοποιώντας μια φωτογραφία του με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Καλίν ανέφερε ότι «Είθε (το αποτέλεσμα) να είναι ευοίωνο (για την Τουρκία)».

Τον κ. Ερντογάν συνεχάρησαν και άλλοι εκπρόσωποι της κυβερνητικής συμμαχίας.