Απόπειρα εξόντωσης του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν από ουκρανικά drones: Kτύπησαν το Κρεμλίνο!

Oι Ουκρανοί προσπάθησαν να εξοντώσουν τις πρωϊνές ώρες σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν εκτοξεύοντας drone με δορυφορική καθοδήγηση στο Κρεμλίνο.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν, αλλά ο Β.Πούτιν είναι καλά, αναφέρει το γραφείο της ρωσικής προεδρίας. Τα drone «καταρρίφθηκαν» με χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων, χωρίς να υπάρξουν ζημιές ή ανθρώπινες απώλειες.Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, μετέδωσε έκτακτα την είδηση για την ανεπιτυχή επίθεση στο Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι κατέρριψε δύο ουκρανικά drones, κατηγορεί το Κίεβο για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν και καταγγέλλει το συμβάν ως «τρομοκρατική ενέργεια».

Βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει στήλη καπνού επάνω από το Κρεμλίνο. Μετά από αυτό, η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε ουκρανική επίθεση με drone κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που διατηρεί κατοικία στο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου.

Το βίντεο αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από ομάδα κατοίκων στην περιοχή απέναντι από το Κρεμλίνο στην απέναντι όχθη του Μόσχοβα και δημοσιεύθηκε από ρωσικά μέσα περιλαμβανομένου του Telegram και του ενημερωτικού μέσου του ρωσικού στρατού Zvezda.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της 9ης Μαΐου θα διεξαχθεί στην Μόσχα παρά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η δημοτική αρχή της Μόσχας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις πτήσεις drones. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο και δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ότι αυτήν την στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο κτήριο από τα συντρίμμια των drones.

Οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν την ενέργεια «τρομοκρατική πράξη» και «χρεώνουν» σε ΗΠΑ και Βρετανία την πράξη, αφού χωρίς δορυφορική βοήθεια δεν θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι εκεί τα drone.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο RIA Novosti ότι «Ο πρόεδρος δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο τη στιγμή της επίθεσης από ουκρανικά drones και σήμερα εργάζεται στην κατοικία του κοντά στη Μόσχα στο Novo-Ogaryovo. Τα σχέδια για τη διεξαγωγή της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου παραμένουν σε ισχύ».

Υπενθυμίζεται ότι ρωσικό drone έπληξε εγκατάσταση πετρελαίου στην κεντρική ουκρανική πόλη Κροπιβνίτσκιι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, δήλωσαν Ουκρανοί εισαγγελείς.