Ναμί:«Ο Αναστασιάδης επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις…»

Επιστρέφοντας στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς προϋποθέσεις ο Ε/κ ηγέτης, Νίκος Αναστασιάδης CNA_Mafc4d29e2ae24a918dbef39456740314απέφυγε να κάνει το λάθος δήλωσε ο “υπεξ” Οζντίλ Ναμί σχολιάζοντας τις δηλώσεις Aιντα και προσθέτοντας ότι η τ/κ πλευρά έλεγε πάντα πως η ε/κ έπρεπε να επιστρέψει χωρίς προϋποθέσεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις στον Μπαϊράκ, ο κ. Ναμί ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έπρεπε στην πραγματικότητα να είχε φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και χαρακτήρισε σημαντικό το ότι επιστρέφει χωρίς προϋποθέσεις. Η τ/κ πλευρά, είπε, δεν άλλαξε την στάση της, προσθέτοντας ότι “γίνεται αντιληπτό πως ο Αναστασιάδης επιστρέφει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς να θέτει προϋποθέσεις. Αυτό είναι ικανοποιητικό. Μακάρι να μην είχαν περάσει τόσοι μήνες κενοί. Ο Αναστασιάδης προκάλεσε χάσιμο χρόνου για την Κύπρο”.

Θεωρεί, συνέχισε, ότι με την επιστροφή του Ε/κ ηγέτη η διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί με σεβασμό στις προηγούμενες συγκλίσεις, που θα επικεντρωθεί σε μια λύση, γρήγορα.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στη θέση αυτή υπήρξαν 24 άτομα και σκέφτεται πως ίσως είναι ο τελευταίος, ο κ. Ναμί είπε ότι το εύχεται και η τ/κ πλευρά αυτό θέλει για να προσθέσει ότι παρόμοιες εκφράσεις χρησιμοποιούν τα ΗΕ εδώ και καιρό και να ευχηθεί όπως υπάρξουν περισσότερα που θα καταγραφούν κάτω παρά στα λόγια που απευθύνονται στον Τύπο. Ελπίζω ότι αυτά που τα ΗΕ λένε στα μικρόφωνα θα αντικατοπτριστούν με αποφασιστικό τρόπο στο τραπέζι, κατέληξε.