Χωριστές συναντήσεις με Μακρόν και Σολτς θα έχει ο Πρόεδρος στις Βρυξέλλες

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, θα έχει μεταξύ άλλων στις 24 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις 23 και 24 Μαρτίου στης εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα έχει την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, χωριστές επαφές με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, ‘Ολαφ Σολτς, καθώς και με άλλους ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ. 

Ο Πρόεδρος ήδη αναχώρησε για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 24 Μαρτίου. Κατά την παρουσία του στη βελγική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ.

Επίσης, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας αύριο, 22 Μαρτίου, στη 1μμ (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ μία ώρα αργότερα θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Στις 5.30μμ (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Θα δώσει, επίσης, συνέντευξη στο Euronews.

Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις 10πμ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ulf Kristersson, και ακολούθως με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber.

 Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των οποίων θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στις 24 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου, ενώ θα πραγματοποιήσει επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, στο περιθώριο της Συνόδου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατία συνοδεύουν στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Μαρτίου.