Συγκέντρωση Κούρδων τη Δευτέρα ενάντια στην έκδοση του Κενάν Αγιάς στη Γερμανία

Σε συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τη Δευτέρα το πρωί στις 11.00 π.μ. καλεί το Πολιτιστικό Κέντρο των Κούρδων στην Κύπρο, ζητώντας να μην ικανοποιηθεί το αίτημα για έκδοση του Κούρδου Κενάν Αγιάς στη Γερμανία, κάτι που, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου, θα οδηγήσει στην παράδοση του συλληφθέντα στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, ο Αγιάς συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας την Τετάρτη καθώς «η Γερμανία τον κατηγορεί για τρομοκρατική δράση» και το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχιστεί η εξέταση του γερμανικού αιτήματος την Τρίτη, 21 Μαρτίου, στις 9.00 π.μ.

«Καλούμε κάθε δημοκράτη και όλο τον φίλο λαό της Κύπρου να συμπαρασταθεί στον συναγωνιστή μας Κενάν Αγιάς», αναφέρει η ανακοίνωση του Κουρδικού Πολιτιστικού Κέντρου.

«Η συγκέντρωση έχει σκοπό να καταδείξει τον πολιτικό χαρακτήρα που έχει το γερμανικό ένταλμα για έκδοση του Κούρδου αγωνιστή», συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «η τυχόν έκδοση του Κούρδου αγωνιστή στη Γερμανία σημαίνει την παράδοσή του από τη Γερμανία στην Τουρκία, όπου αντιμετωπίζει ποινή μακρόχρονης φυλάκισης».

Αναφέρεται, ακόμα, ότι ζητήθηκε συνάντηση μιας αντιπροσωπείας των Κούρδων με την Υπουργό Δικαιοσύνης, στις 11.30 π.μ. τη Δευτέρα το πρωί.

Σημειώνεται, τέλος, ότι «ο Κενάν Αγιάς είναι Κούρδος από το βόρειο Κουρδιστάν και στην Κύπρο είναι αναγνωρισμένος ως πολιτικός πρόσφυγας» και η ανακοίνωση καταλήγει ζητώντας να αφαιρεθούν οι κουρδικές οργανώσεις από τις λίστες με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.