«Η ούτω λεγόμενη οριζόντια ψηφοφορία»

sum_papasabbas siteΑκης Παπασάββα  τέως Β. Γενικός Εισαγγελέας

 

Η ούτω λεγόμενη «…οριζόντια ψηφοφορία …», είναι κάθετα και απόλυτα Αντισυνταγματική – αντινομική και όχι μόνο.

Είναι απόλυτα και κάθετα, Αντιδημοκρατική και πρωτοφανέρωτα συνάμα Απολιτική.Είναι ταυτόχρονα, άκρως και απόλυτα επικίνδυνη η ούτω καλούμενη «οριζόντια ψηφοφορία».Εξαφανίζει πέρα για πέρα,την όποια έστω και στοιχειώδη,δυναντότητα ελέγχου, από το κυρίαρχο εκλογικό σώμα,τον Κυρίαρχο Λαό.

Η ούτω «αυτοονομαζόμενη ορίζοντια ψηφοφορία», αγνώστου κράτους προέλευσης και πουθενά εφαρμοζόμενη,συνιστά  βιασμό της νομικοπολιτικής θεωρίας , σκέψης και λειτουργίας.

Με έκδηλο το «ψυχολογικό της υπόβαθρο»(!) το άκρως επικίνδυνο «σόφισμα» των υπερκομματικών εκλεκτών(!!) (βλέπε φανερό κόμπλεξ κατωτερώτητας, που παίρνει τη σάρκα της μετεμψυχωμένης ανωτερότητας !!! (υπερκομματικής βέβαια), οδηγεί και ή ασυνείδητα, μονοδρομικά βέβαια, στο κατασπαράλιασμα της ύπαρξης  και της νομικοπολιτικής φιλοσοφίας,της διαφορετικότητας των κομμάτων και των ιδεολογιών, που είναι το sine qua non,η ύπαρξη τους, στην ύπαρξη και λειτουργία της Δημοκρατίας.

Τα κόμματα

Τα κόμματα, συστατικό στοιχείο της ύπαρξης και της λειτουργίας της Συνταγματολογικής-πολιτικής έννομης τάξης, κύτταρο και συστατικό και «εκ των ων ουκ άνευ» της Δημοκρατικής Λειτουργίας , δεν είναι επιτρεπτό…

Δεν είναι επιτρεπτό με κομπλεξικές αλχημείες«αριστείας»(!)  και «εκλεκτών», να υπονομευτούν με τέτοια «τρικ» καίρεια και ανεπανόρθωτα.

Λαϊκή Κυριαρχία

Ο Λαός, το κυρίαρχο εκλογικό σώμα, μέσα από την επιλογή της ψήφου του,συνάμα απόλυτα αναγκαία και δικαιολογημένα, προσδοκά να επιβραβεύσει και ή να τιμωρήσει, τον κομματικό σχηματισμό, που επέλεξε,εαν αυτός ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και τις επιλογές του ή όχι.

Ακρως Απολιτική

Η απολιτική αυτή -λεγόμενη οριζόνται ψηφοφορία,συνιστά ύψιστο νομικοπολιτικό έγκλημα,ενάντια αυτής καθ’ εαυτής της δημοκρατικής διαδικασίας της ψηφοφορίας, διαδικασίας επιλογής και ελέγχου.

Η ψηφοφορία:αυτονόητα συνιστά και καθιστά το εκ των ων ουκ ανευ της επιλογής και το εκ των ων ουκ άνευ του ελέγχου ,σύμφυτα και διαχρονικά πορευόμενα.

Η τεχνιέντως εξαφανιζόμενη 

Η τεχνιέντως εξαφανιζόμενη δυνατότητα του ελέγχου-της επιδοκιμασίας  και ή της αποδοκιμασίας,θα συνιστούσε ύψιστο ανομιμοποίητο ,απολιτικό έγκλημα, ύψιστης αρνητικής-καταστροφικής συνέπειας.

Σ’ ένα άκρως κατασπαραλιασμένο…

Σ’ ένα άκρως κατασπαραλιασμένο λειτουργικό παρόν, της πολιτικής μας ζωής, επιχειρείται εν δυνάμει ο θάνατος του πολιτικού παρόντος και μέλλοντος, εν ονόματι στην πραγματικότητα, του κομπλεξισμού και του αντικειμενικά ανύπαρκτου« υπερκομματικού»(!!) «εκλεκτισμού»!!, των υπερκομματικών  αλχημειών…

Εκλέγω, επιλέγω,κρίνω αποφασίζω, επιβραβεύω και ή τιμωρώ, το συστατικό στοιχείο και το sine qua non, κάθε γνήσιας δημοκρατικής εκλογικής διδικασία.Και αυτό είναι απολύτως αδύνατο να συμβαίνει ,με τις «υπερκομματικές αλχμείες», της ούτω καλούμενης οριζόντιας ψηφοφορίας.

Οι μεταμφιέσεις  είναι άκρως επικίνδυνες.Τοσούτω μάλλον, όταν πρόκειται για τη λειτουργία  της Πολιτείας.