Οι Ρώσοι διέσπασαν την άμυνα των Ουκρανών στο κέντρο του Μπάκχμουτ – Σφοδρές μάχες

Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στις μάχες του Μπάκχμουτ, καθώς οι δυνάμεις της Wagner κατάφεραν να σπάσουν τον εσωτερικό αμυντικό κλοιό των Ουκρανών στο κέντρο της πόλης και από το πρωί οι συγκρούσεις διεξάγονται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα κεντρικά διοικητικά κτίρια.

Οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει συνολικά 70.000 άνδρες μέσα στην πόλη (έχουν απομείνει περίπου 5.000) και περιμετρικά αυτής (κυρίως στο Τσάσιβ Γιαρ) επιδιώκοντας να αντεπιτεθούν και να απωθήσουν τους Ρώσους. Ωστόσο κάτι τέτοιο πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον όλες τις οδικές αρτηρίες και οποιαδήποτε κατά μέτωπο επίθεση θα καταλήξει σε καταστροφή για τους Ουκρανούς.

Οι Ρώσοι έχουν θέσει και το Τσάσιβ Γιαρ σε μία «λαβίδα» από βόρεια και νότια κατεύθυνση και στην ουσία ο διάδρομος προς το Μπάκχμουτ που έχουν αφήσει ανοιχτό, είναι ένας διάδρομος «θανάτου» καθώς οποιαδήποτε δύναμη των Ουκρανών προωθηθεί, βομβαρδίζεται ανηλεώς.

H ρωσική Ομάδα Wagner προέλασε στα βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ και διεξάγει επιθετική επιχείρηση στον οικισμό Minkivka ο οποίος αποτελεί το τελευταίο ουκρανικό οχυρωμένο σημείο πριν το Σλαβιάσνκ.