Η Αννίτα Δημητρίου η πρώτη γυναίκα πρόεδρος κόμματος στην Κύπρο

Η  Αννίτα Δημητρίου είναι από σήμερα το βράδυ  η πρώτη γυναίκα πρόεδρος  κόμματος  στην Κύπρο  και  αναλαμβάνει πλέον το τιμόνι του ΔΗΣΥ μετά τον διχασμό που προκλήθηκε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές .

Η Αννίτα Δημητρίου εκλέγηκε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατά τη σημερινή έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση με ποσοστό 69,18% έναντι 30,82%, που έλαβε ο ανθυποψήφιός της, Δημήτρης Δημητρίου.

Την Αννίτα Δημητρίου συνεχάρη τηλεφωνικώς ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επικοινώνησε και με τον Δημήτρη Δημητρίου.

«Εδώ είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενωμένος και δυνατός. Πρωταγωνιστές στα πολιτικά δρώμενα. Να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο που συστρατεύτηκε και έκανε σήμερα πράξη την ενότητα. Είμαστε όλοι μαζί με τη σπουδαία παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς και καμία δεν περισσεύει» είπε στην πρώτη της δήλωση η Αννίτα Δημητρίου.

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνος νικητής ο Δημοκρατικός Συναγερμός» είπε.

Την ίδια ώρα ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δημήτρη Δημητρίου για τη μάχη που έδωσε με πολιτισμό. «Πρόεδρε σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου» είπε στον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, από τους 50.668 ψήφισαν οι 20.708 στις 79 κάλπες που είχαν στηθεί στην Κύπρο και το εξωτερικό. Στην επαρχία Λευκωσίας ψήφισαν 7.578 ή ποσοστό 42%, στην επαρχία Λεμεσού 4.532 ή ποσοστό 39%, στην επαρχία Λάρνακας 3.092 ή ποσοστό 47%, στην επαρχία Αμμοχώστου ψήφισαν 3000 μέλη ή ποσοστό 45%, στην επαρχία Πάφου 2.305 ή το 39% και στο εξωτερικό 201 ή ποσοστό 10%.

Την Α. Δημητρίου συνεχάρησαν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων.