Ολοκληρώθηκε η Άσκηση «ΛΗΔΡΑ – 2023»

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΛΗΔΡΑ – 2023», που άρχισε στις 27 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του  προγράμματος εξειδικευμένης εκπαίδευσης των εκπαιδευτών σε αντικείμενα του σύγχρονου μαχητή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, η άσκηση «ΛΗΔΡΑ – 2023» διεξήχθη στην περιοχή ευθύνης της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού, με τη συμμετοχή προσωπικού της Διοίκησης Καταδρομών (ΔΚΔ) και Μονάδων της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Σημειώνεται ότι σκοπός της άσκησης, ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού σε επιχειρησιακά αντικείμενα, σε περιβάλλον που προσομοιάζει σε πραγματικές συνθήκες.

Ειδικότερα, προστίθεται στην ανακοίνωση, το σενάριο περιλάμβανε εκπαίδευση του προσωπικού στην τυποποίηση των διαδικασιών για αντιμετώπιση κάθε διαμορφούμενης κατάστασης, διάφορα είδη βολών ατομικού οπλισμού, καθώς και ελευθέρων σκοπευτών, εκπαίδευση στον αγώνα κατοικημένων τόπων και εξάσκηση σε αντικείμενα Α΄ Βοηθειών πεδίου μάχης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι τα αποτελέσματα της άσκησης, κατέδειξαν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού, καθώς και το υψηλό ηθικό και επαγγελματισμό του.