Πρόεδρος προς Υπουργούς:Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους πόρους για το Σχέδιο Ανάκαμψης

Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους πόρους που είναι διαθέσιμοι για την Κύπρο στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνήλθε σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε όπως τα μέλη του Υπουργικού μελετήσουν τα έργα που εντάσσονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου, ούτως ώστε μέσα στα πλαίσια του πλάνου δράσης, το οποίο θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε στους Υπουργούς πως θέλει να έχουν μια ισχυρή παρουσία στα Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ και να υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτά.

Επίσης ζήτησε εκ νέου να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Προς τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Υπουργοί ξεκίνησαν επαφές μαζί με τους Προέδρους των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρχει συντονισμός σε ό,τι αφορά την κατάθεση νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου και στα ζητήματα που είναι οριζόντια να υπάρχει η απαραίτητη συνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων, ούτως ώστε όταν ένα θέμα τίθεται ενώπιον του Υπουργικού ή παρουσιάζεται στη Βουλή να είναι λυμένα όλα τα ζητήματα.

Βάσει του προγράμματος διακυβέρνησης, στο αμέσως επόμενο διάστημα οι Υπουργοί θα πρέπει να παρουσιάσουν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τις άμεσες προτεραιότητες και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, και θα μπουν χρονοδιαγράμματα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώνει σήμερα τις επαφές του με Υπουργούς και Υφυπουργούς, με συνάντησή του με την Υφυπουργό Ναυτιλίας.

Σημειώνεται πως με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσέφερε σήμερα λουλούδια στις γυναίκες μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και στις γυναίκες που εργάζονται στο Προεδρικό Μέγαρο.