Α. Σοφοκλέους : Eτσι δημιουργήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Plus

Αποκαλυπτικός και καυστικός ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΛ και ιδιοκτήτης του Plus TV Ανδρέας Σοφοκλέους, προχθές το βράδυ, στην εβδομαδιαία εκπομπή «Επίκαιρα» με το δημοσιογράφο Μανώλη Καλατζή, που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 9:00 μμ, από τον τηλεοπτικό σταθμό Plus TV. Ο κ. Σοφοκλέους, sofokleous_4_1 αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο παρασκήνιο της στήριξης που πρόσφερε στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια στις προεδρικές του 2008. Για την ίδρυση και λειτουργία του Plus TV ανέφερε: «Ήρθαν από το ΑΚΕΛ να με παρακαλέσουν να μπω στο Plus, να ενισχύσω οικονομικά το Plus, για να βγάλει τις προεδρικές του 2008. ΟΚ να βοηθήσουμε τον Δημητράκη [..] Όταν είδα τι μάζεψε στην κυβέρνηση και τι μάζεψε στο προεδρικό, Παναγία μου είπα» Μίλησε ακόμα για το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για τον Τάσσο Παπαδόπουλο, για τα ρωσικά κεφάλαια, για την κομματικοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου και για πολλά άλλα. Σε ότι αφορά τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων με αφορμή την υπόθεση Focus, ο κ. Σοφοκλέους είπε: «Εγώ όταν είναι οι εκλογές δίνω σε όλους [..] για να έχουν όλοι τις ίδιες πιθανότητες».

Αναφέρθηκε επίσης  στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στην πρώην ΕΣΣΔ όπου σπούδασε  λέγοντας πως ήταν «στρέβλωση του Μαρξισμού » να εξελιχθεί η Σο.Ενωση από το φεουδαλισμό στο σοσιαλισμό.
Ερ. Σε αυτό το σταθμό που βρισκόμαστε, κάποιοι έχουν την αίσθηση, ότι είναι ο σταθμός του ΑΚΕΛ.
Απ. Το ΑΚΕΛ δεν υπάρχει σε αυτό το σταθμό. Κάποια συμφέροντα, διότι πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, που είχαν να κάνουν με το ΑΚΕΛ, ήταν όταν πήρε την πρώτη άδεια με τους προηγούμενους συνεταίρους. Εγώ προσκλήθηκα, ήρθα σαν συνέταιρος, και έβαλα λεφτά στο σταθμό. Και έβαλα πολλά λεφτά για να κρατηθεί αυτός ο σταθμός τα χρόνια εκείνα, χωρίς να κάνω διαχείριση. Έκαναν άλλοι τη διαχείριση, την έκαναν όπως ήξεραν, γι αυτό ο σταθμός πτώχευσε.