Αλλαγές στη Συνεισφορά ΙΙ για φάρμακα του ΓεΣΥ από Φεβρουάριο λόγω επικαιροποίησης των τιμών

Αλλαγές στη Συνεισφορά ΙΙ για 283 προϊόντα από τον Κατάλογο Φαρμακευτικών Προϊόντων (ΚΦΠ) του ΓεΣΥ, ανακοινώνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ενόψει της επικαιροποίησης των τιμών των φαρμάκων που κατέχουν άδεια κυκλοφορίας από το Υπουργείο Υγείας στην Κύπρο ετησίως.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΥ ενημερώνει τους δικαιούχους ότι προκύπτουν αλλαγές στη Συνεισφορά ΙΙ των φαρμάκων που καλύπτει το ΓεΣΥ, από την 1η Φεβρουαρίου 2023. Στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ, στην Ενότητα «Παροχείς/ Φάρμακα–Φαρμακεία- Αναλώσιμα/ Κατάλογοι Φαρμάκων-Πρωτόκολλα-Αιτήσεις-Έντυπα/  Εξωνοσοκομειακά Φάρμακα», έχει αναρτηθεί ο  Κατάλογος Φαρμακευτικών Προϊόντων με τις αναθεωρημένες Συνεισφορές ΙΙ και τη μεταβολή (αύξηση/μείωση) στη Συνεισφορά ΙΙ των φαρμάκων σε σχέση με τον προηγούμενο ΚΦΠ ημερομηνίας 10/01/2023.

Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται ότι διαφοροποιείται η Συνεισφορά ΙΙ σε 283 προϊόντα, με 105 προϊόντα να έχουν μειωμένη, ενώ σε 178 προϊόντα η Συνεισφορά ΙΙ αυξάνεται.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΥ προτρέπει τους δικαιούχους να συμβουλεύονται τους ιατρούς και φαρμακοποιούς τους σε σχέση με το φθηνότερο διαθέσιμο φάρμακο και με το πως μπορούν να εξασφαλίσουν φάρμακα με μηδενική Συνεισφορά ΙΙ.