Το ΑΚΕΛ υπέβαλε στον Εφορο τους εξελεγμένους λογαριασμούς του

Τους εξελεγμένους λογαριασμούς του ΑΚΕΛ για το έτος 2014 υπέβαλε σήμερα στον Έφορο Τήρησης Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων και Αν. Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Νικολαΐδη, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής το ΓΓ του Κόμματος
Άντρο Κυπριανού.ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΚΕΛ

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “έχουμε παραδώσει σήμερα τους εξελεγμένους λογαριασμούς του ΑΚΕΛ που αφορούν στις επαρχιακές οργανώσεις που λειτουργούν στην Κύπρο και στα παραρτήματα που λειτουργούν στη Βρετανία και στην Ελλάδα για το 2014”

“Θεωρούμε ως πάρα πολύ σημαντικό τα πολιτικά κόμματα να ανταποκρίνονται στο έπακρο στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία. Θεωρούμε ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας και να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του κυπριακού λαού”, πρόσθεσε.

Αυτό, είπε, “ είναι ένα από τα πρώτα βήματα που κάμνουμε ως ΑΚΕΛ”, προσθέτοντας ότι “θεωρούμε ότι η σχετική νομοθεσία χρίζει περαιτέρω βελτίωσης, χρειάζεται να ρυθμιστούν ζητήματα που αφορούν τις προεδρικές εκλογές και εκεί, κατά την άποψη μας, πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα έξοδα που πραγματοποιούνται από τους υποψηφίους, καθορίζοντας μάλιστα και οροφή για το ποιες εισφορές δικαιούνται να αποδέχονται από οποιονδήποτε και αν προέρχονται από την Κύπρο”.

“Έχουμε αποφασίσει και κάποια άλλη ζητήματα που συνδέονται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Το πρώτο είναι ότι τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου και οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα που απαιτείται από τη νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων”.

Όπως είπε, “παρόλο που τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου δεν είναι υποχρεωμένα θα την συμπληρώσουν και εκείνα και θα τα δώσουμε στη δημοσιότητα. Σε ότι αφορά τον ΓΓ του Κόμματος”, πρόσθεσε, “ έχουμε αποφασίσει να κάνουμε κάτι πιο ολοκληρωμένο. Θα δώσω στη δημοσιότητα τις οικονομικές καταστάσεις των τελευταίων 7 χρόνων από το 2008 που ανέλαβε την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας μέχρι σήμερα καθώς επίσης και τα περιουσιακά στοιχεία όχι μόνο τα δικά μου αλλά και της συζύγου μου”.

Ο κ. Κυπριανού απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες των άλλων πολιτικών Κομμάτων “να πράξουν κάτι ανάλογο για να αφαιρέσουμε την όποια σκιά υπάρχει σε βάρος μας”.

Επίσης, είπε, “ έχουμε αποφασίσει στο επικείμενο συνέδριο του Κόμματος που θα γίνει στις αρχές του ερχόμενου Ιούνη η συζήτηση για τα οικονομικά του ΑΚΕΛ για τα τελευταία 5 χρόνια θα διεξαχθεί στην παρουσία των ΜΜΕ”.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολαίδης, είπε ότι όπως προβλέπεται στη νομοθεσία εντός μηνός θα σταλούν στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας. Είπε, επίσης, ότι εκτός από το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχει υποβάλει τους εξελεγμένους λογαριασμούς του Κινήματος.