Μειώθηκαν οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως

Μόνο στην Κύπρο αυξάνονται

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως υποχώρησαν το Μάρτιο σύμφωνα τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών.Rungis International Wholesale Food Market Place before Christmas

Φαίνεται πως μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Κύπρος γιατί στη χώρα μας η ζυγαριά φαίνεται έσπασε το Υπουργείου Εμπορίου ποιεί τη νίσσαν  και ο  δείκτης τιμών οδηγείται μόνο προς τα πάνω.

Σύμφωνα με τον δείκτη Τιμών του FAO, ο οποίος μετρά τις μηνιαίες αλλαγές στις τιμές των δημητριακών, των σπορέλαιων, των γαλακτοκομικών, το κρέατος και της ζάχαρης, οι τιμές ανήλθαν κατά μέσο όρο στις 173,8 μονάδες το Μάρτιο, 2,6 μονάδες κάτω από το μέσο όρο του Φεβρουάριου.

Ο FAO αύξησε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών για το 2015 στα 2.544 δις τόνους, 2 εκατομμύρια τόνους πάνω από τις προβλέψεις του Φεβρουαρίου που ήταν 2.542 δις.

Επίσης, τα αποθέματα δημητριακών στο τέλος της σεζόν 2014-15 αναμένεται να φθάσουν τους 645.3 τόνους, από 630.5 τόνους κατά την προηγούμενη πρόβλεψη.