Απολύει 12.000 εργαζόμενους η Alphabet Inc, μητρική εταιρεία της Google

Στην κατάργηση 12.000 θέσεων εργασίας, προχωρεί η Alphabet Inc, μητρική εταιρεία της Google, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλός της σε σημείωμα του προς το προσωπικό που κοινοποιήθηκε στο Reuters.

Οι περικοπές στις θέσεις εργασίας σηματοδοτούν την τελευταία εξέλιξη που ταρακουνάει τον τεχνολογικό τομέα και έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ανταγωνίστριας εταιρείας, Microsoft Corp, ότι θα απολύσει 10.000 εργαζομένους.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας επηρεάζουν τα τμήματα σε όλη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εταιρικών λειτουργιών, καθώς και ορισμένων ομάδων μηχανικών και παραγωγής.

Οι απολύσεις καλύπτουν τις εργασίες της εταιρείας παγκοσμίως, και επηρεάζουν άμεσα το προσωπικό στις ΗΠΑ, σημειώνει η Google.

Τα νέα έρχονται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου οικονομικής αβεβαιότητας καθώς και εξελίξεων στον τεχνολογικό τομέα, κατά την οποία Google και Microsoft έχουν επενδύσει σε ένα νέο λογισμικό που είναι γνωστό ως παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Sundar Pichai, Διευθύνων Σύμβουλος της Alphabet, αναφέρει στο σημείωμα: «Είμαι σίγουρος για την τεράστια ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας, λόγω της ενίσχυσης της αποστολής μας, της αξίας των προϊόντων και υπηρεσιών μας και τις πρώτες επενδύσεις μας στην τεχνητή νοημοσύνη».