Κωνσταντινούπολη:Αιματηρή επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες  μέχρι στιγμής 

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ένας από τους δύο ενόπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης της Κωνσταντινούπολης, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες. Ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επίδοξους βομβιστές αυτοκτονίας.engine.feed.gr

Στις εικόνες που μεταδίδονται από το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, φαίνεται η σορός ενός από τους δράστες στο έδαφος, ενώ περιπολικά της αστυνομίας προχωρούν στον αποκλεισμό του δρόμου που σημειώθηκε η αιματηρή συμπλοκή, στη συνοικία Ακσαράι, στο κέντρο της πόλης.
Αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε το αιματηρό επεισόδιο, αλλά αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τον απολογισμό, παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν από το αρχηγείο της αστυνομίας. Τόνισε πάντως ότι όλες οι μονάδες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Η επίθεση σημειώνεται μόλις ένα 24ωρο μετά το μακελειό στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, όπου δύο μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, που επιχείρησαν να απελευθερώσουν έναν εισαγγελέα που κρατούσαν όμηρο οι ένοπλοι επί έξι ώρες. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε σοβαρά ο εισαγγελέας, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.
Σε ένα άλλο επεισόδιο, νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία συνέλαβε έναν ένοπλο άνδρα ο οποίος εισέβαλε στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην Κωνσταντινούπολη.