Συνελήφθη η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού

Συνελήφθη και ανακρίνεται από το απόγευμα η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού, σε σχέση με αδικήματα που προέκυψαν από έλεγχο της Νομικής Υπηρεσίας, σε σχέση με παρεμβάσεις σε διαδικασία προαγωγής λεκτόρων του Πανεπιστημίου.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΠΑΚ

Όπως αναφέρουν  αστυνομικές πηγές, η κ. Κεραυνού φέρεται, με βάση καταγγελία, να παρενέβη μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2014 στο έργο επιτροπής αξιολόγησης που είχε λάβει οδηγίες να μελετήσει τις προαγωγές λεκτόρων του ΤΕΠΑΚ.

Η απόφαση για διερεύνηση της υπόθεσης από την αστυνομία, που οδήγησε και στη σύλληψη της κ. Κεραυνού, λήφθηκε το πρωί σε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα διερευνώνται εναντίον της 8 αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, επηρεασμό αρμόδιας Αρχής, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, πρόκληση εκτέλεσης εγγράφων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό εγγράφου χωρίς εξουσία, κυκλοφορία εγγράφου που καταρτίστηκε χωρίς εξουσία και συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος.