Αναστέλλονται τα δυναμικά μέτρα στην ΑΗΚ

Την αναστολή των μέτρων που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη ανακοίνωσαν οι συντεχνίες των εργαζομένων της ΑΗΚ, μετά από έκτακτη σύσκεψη με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκο Κούσιο και της συμφωνίας όπως διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό «και σε κάθε περίπτωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας» συνάντηση με τους Υπουργούς Ενέργειάς και Οικονομικών για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Η ανακοίνωση των συντεχνιών αναφέρει επίσης ότι η έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Κούσιου, τον οποίο και ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στην ΑΗΚ και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον του Οργανισμού και του τομέα της ενέργειας.

«Κατά τη διαβούλευση, συμφωνήθηκε όπως ο Υπουργός Εργασίας διευθετήσει, το ταχύτερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στην παρουσία του, συναντήσεις με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση των θεμάτων που μας απασχολούν».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, αναφέρεται, αποφάσισαν την αναστολή των μέτρων που είχαν εξαγγείλει γι’ αύριο και ευχαριστούν τον Υπουργό Εργασίας για την παρέμβασή του.