Στο Κρεμλίνο πρόεδρος της Κούβας-ενιαίο μέτωπο κατά της “αυτοκρατορίας των Γιάνκηδων”

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κουβανός ομόλογός του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Μόσχα, έδειξαν σήμερα ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην «αυτοκρατορία των Γιάνκηδων», τις ΗΠΑ, τις οποίες ο Κουβανός πρόεδρος αποκάλεσε έναν «κοινό εχθρό».

«Η Ρωσία πάντα υποστήριζε τον κουβανικό λαό στον αγώνα του για ανεξαρτησία, για την κυριαρχία του», είπε ο Πούτιν στον Κουβανό πρόεδρο στην έναρξη μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες.

«(Ο κουβανικός λαός) ήταν πάντα αντίθετος σε διάφορους τύπους περιορισμών, εμπάργκο, αποκλεισμούς», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος με ικανοποίηση «είδε την Κούβα να υιοθετεί την ίδια στάση (σήμερα) απέναντι στη χώρα μας».

Οι δύο ηγέτες έκαναν επίσης τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος στη Μόσχα του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος κυβέρνησε την Κούβα για σχεδόν 50 χρόνια και πέθανε το 2016.

Ο Πούτιν χαιρέτισε «ένα λαμπρό άνθρωπο» που «ήταν σε θέση να αναλύσει όλα όσα συνέβαιναν στον κόσμο».

Ο Ντίας-Κανέλ, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2019, από την πλευρά του καταδίκασε τον αμερικανικό «ιμπεριαλισμό» που ο Κάστρο πάντα μισούσε.

«Η Ρωσία και η Κούβα υπόκεινται σε συνεχιζόμενες άδικες και αυθαίρετες κυρώσεις και (οι δύο χώρες) έχουν έναν κοινό εχθρό, την αυτοκρατορία των Γιάνκηδων που χειραγωγεί μεγάλο μέρος του κόσμου», είπε.

«Ο κόσμος πρέπει να αναρωτηθεί: γιατί μας επιβάλλονται κανόνες; Ποιος επιβάλλει αυτούς τους κανόνες;», δήλωσε, δείχνοντας τις ΗΠΑ, τον διπλωματικό και στρατιωτικό σύμμαχο του Κιέβου εναντίον της Μόσχας .

Ο Κουβανός πρόεδρος πραγματοποιεί 10ήμερη περιοδεία, με σταθμούς την Αλγερία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα την περασμένη εβδομάδα για να ενισχύσει τον ενεργειακό τομέα της νησιωτικής χώρας.