Βρέθηκε το ζεύγος Γερμανών που χάθηκε στο φαράγγι του Αβακα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ζεύγους Γερμανών τουριστών, οι οποίοι είχαν χαθεί στην περιοχή του Φαραγγιού του Άβακα στον Ακάμα χθες το απόγευμα και εντοπίστηκαν αργότερα το βράδυ του Σαββάτου.ΠΑΦΟΣ - ΑΚΑΜΑΣ

Για τον εντοπισμό τους στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από μέλη του αστυνομικού σταθμού Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς, του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης, του ΟΠΕ Πάφου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ταμείου Θήρας και κατοίκων της περιοχής.

Το όχημα του ζεύγους είχε εντοπιστεί από τα μέλη των διασωστών γύρω στις 20:00 χθες το βράδυ στο σημείο που το είχαν αφήσει πριν ξεκινήσουν την περιδιάβαση τους στην περιοχή.

Αρχικά έγινε κατορθωτός γύρω στις 21:30 χθες βράδυ ο εντοπισμός της γυναίκας, ηλικίας 55 ετών, σε δύσβατη περιοχή.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό της διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε πως αυτή έφερε κάκωση στέρνου, κάκωση καρπού και κάκωση ποδοκνημικής.

Η γυναίκα εξήγησε σε σπαστά αγγλικά στα συνεργεία διάσωσης ότι χάθηκαν ενώ άρχισαν την περιήγηση τους στην περιοχή και ότι η ίδια είχε τραυματισθεί στην προσπάθεια τους να εξεύρουν χώρο επιστροφής τους στο μέρος όπου άφησαν το αυτοκίνητο ενοικιάσεως με το οποίο μετέβησαν στη χερσόνησο.

Οι ολονύκτιες έρευνες συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να γίνει κατορθωτός και ο εντοπισμός του συζύγου της Γερμανίδας τουρίστριας, ηλικίας 72 ετών, περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα.

Ο 72χρονος εντοπίστηκε λίγο πιο μακριά αφού όπως ανέφερε απομακρύνθηκε προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για την τραυματισμένη σύζυγο του.

Ακολούθως διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε πως ήταν καλά στην υγεία του αλλά αρκετά ταλαιπωρημένος και υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις.

Το ζεύγος των τουριστών είχε χαθεί στην περιοχή του Ακάμα στις 16:00 το απόγευμα χθες, όταν επισκέφθηκε το Φαράγγι του Άβακα.

Αρχικά με την Αστυνομία επικοινώνησε η 55χρονη από το κινητό της τηλέφωνο, αναφέροντας ότι έχασε τον προσανατολισμό της ενώ περπατούσε κοντά στο Φαράγγι μαζί με τον 72χρονο σύζυγο της.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πόλης και Πέγειας, η Πυροσβεστική καθώς και η Υπηρεσία Θήρας, που άρχισαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Άβακα και της Λάρας για εντοπισμό τους.